Focarul de coronavirus etichetat ca pandemie de Organizația Mondială a Sănătății

479

Directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății, Tedros Adhanom, a declarat virusul COVID-19 o pandemie și a îndemnat țările din întreaga lume să găsească, să izoleze, să testeze și să trateze fiecare caz în parte.

„Am spus de la început că țările trebuie să adopte o abordare întreagă a guvernului, a întregii societăți, construită în jurul unei strategii cuprinzătoare pentru prevenirea infecțiilor, salvarea de vieți și minimizarea impactului”, a spus Adhanom în cadrul unei conferințe de presă în Elveția.

„Toate țările trebuie să ajungă la un echilibru fin între protejarea sănătății, minimizarea perturbărilor economice și sociale și respectarea drepturilor omului”

Cu 487 de noi cazuri de coronavirus anunțate miercuri, Spania a depășit acum Franța, având în al doilea număr cel mai mare de infecții din Europa, în spatele Italiei.

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.