Cutremur de 6.2 magnitudine pe scara Richter, în Grecia

136

Un cutremur puternic, de 6,2 pe scara Richter, a avut loc, miercuri, în Grecia, potrivit AP. Seismul a fost resimţit până în capitala Atena, situată la aproape 250 de kilometri distanţă, transmite Mediafax.

Seismul s-a produs în jurul orei locale 12:15. După evaluările Centrului Seismologic Mediteranean, s-a produs la o adâncime de 10 kilometri și a avut magnitudinea de 6,2, iar după înregistrările Centrului German pentru Geoștiință, magnitudinea a fost de 6 pe scara Richter. 

Epicentrul seismului a fost la 22 de kilometri de orașul Larissa, iar oamenii s-au grăbit să iasă pe străzi din locuințe și clădirile de birouri. De altfel, seismologul Vassilis Karathanasis a declarat la televiziunea publică faptul că seismul s-a simțit în toată țara. AP notează că cutremurul s-a simțit până în apropiere de capitalele Albaniei, Macedoniei de Nord, Muntenegrului și a Kosovo.

Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.