Accident cu șapte morți pe autostrada M5 din Ungaria

5179

Accidentul, foarte violent, s-a produs luni, 28 octombrie, la ora 2:30 (ora Ungariei), pe autostrada M5 din Ungaria, la kilometrul 146 al autostrăzii, în apropierea localităţii Kistelek.

 

Imaginile de la locul impactului sunt terifiante. Polițiștii maghiari au stabilit și dinamica accidentului. Este vorba de un camion cu numere de Serbia, care mergea pe autostradă spre Budapesta. Din motive necunoscute, autotrenul a intrat în parapetul care desparte cele două sensuri de mers ale autostrăzii, l-a rupt și a intrat pe celălalt sens de mers. Din nefericire, autotrenul a intrat cu viteză direct în două autoturisme care veneau regulamentar dinspre Budapesta și se îndreptau spre Serbia – Punctul de Trecere Roszke. Ambele autoturisme au luat foc în momentul impactului.

Toți cei șapte pasageri aflați în cele două autoturisme au murit pe loc, iar șoferul autotrenului a scăpat fără nicio rană. Potrivit unor surse, într-una dintre mașini se afla o familie de români.

Conform M1 – cele două autoturisme s-au lovit de remorca autotrenului, și au luat foc împreună cu remorca. Se pare că la ora accidentului era și ceață și este foarte posibil ca șoferul autotrenului să fi fost derutat, ori să fi adormit la volan.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie din Judeţul Csongrád a declarat către agenţia ungară de presă MTI – conform Hirado.hu: „Camionul care se îndrepta către Budapesta a rupt parapetul care delimita sensurile de mers şi a intrat în coliziune cu două autoturisme care circulau pe celălalt sens. Cele două maşini au luat foc, iar cei şapte pasageri ai acestora au murit pe loc. Şoferul camionului nu a fost rănit. Poliţia a închis traficul pe autostradă pe întreaga durată a anchetei şi a degajării carosabilului”.

 

Urmărește-ne și pe Google News

 
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.