26.5 C
Aleşd
marți, 21 mai 2024
Blue Container Aleșd
 

Accesul la Facebook a fost blocat în Rusia 

Cipleu Sorin Leontin - PSD Alesd  

Agenţia rusă pentru supravegherea comunicaţiilor, Roskomnadzor, a ordonat vineri blocarea Facebook pe teritoriul ţării, acuzând reţeaua socială de ‘discriminarea’ mass-media ruse, informează AFP şi Reuters. 

Decizia a fost anunțată de agenția de comunicații a Rusiei, Roskomnadzor.

Pe 4 martie 2022, a fost luată decizia de blocare a accesului la rețeaua Facebook (deținută de Meta Platforms, Inc.) în Federația Rusă.

Ciprian Blejan

Din octombrie 2020, au fost înregistrate 26 de cazuri de discriminare împotriva mass-media și a resurselor informaționale ruse de către Facebook. În ultimele zile, rețeaua de socializare a restricționat accesul la conturi: canalul TV Zvezda, agenția de știri RIA Novosti, Sputnik, Russia Today, resursele de informare Lenta.ru și Gazeta.ru notează sursa citată.

Restricțiile de mai sus sunt interzise de Legea federală nr. 272-FZ „Cu privire la măsurile de influențare a persoanelor implicate în încălcări ale drepturilor și libertăților fundamentale ale omului, drepturile și libertățile cetățenilor Federației Ruse”, adoptată, printre altele, pentru a preveni încălcările a principiilor cheie ale liberei circulații a informațiilor și accesului nestingherit al utilizatorilor ruși la mass-media rusă pe platformele de internet străine.

Decizia vine după ce, în aceeași zi, Duma de stat a propus pedeapsa cu până la 15 ani de închisoare pentru distribuirea „știrilor false” despre războiul din Ucraina, notează g4media.ro.

- Publicitate -
- Publicitate -
 

URMĂREȘTE-NE ȘI PE

35,526FaniÎmi place
1,737CititoriConectați-vă
994CititoriConectați-vă
44CititoriConectați-vă
1,580AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI