Accesul la Facebook a fost blocat în Rusia 

261

Agenţia rusă pentru supravegherea comunicaţiilor, Roskomnadzor, a ordonat vineri blocarea Facebook pe teritoriul ţării, acuzând reţeaua socială de ‘discriminarea’ mass-media ruse, informează AFP şi Reuters. 

 

Decizia a fost anunțată de agenția de comunicații a Rusiei, Roskomnadzor.

Pe 4 martie 2022, a fost luată decizia de blocare a accesului la rețeaua Facebook (deținută de Meta Platforms, Inc.) în Federația Rusă.

Din octombrie 2020, au fost înregistrate 26 de cazuri de discriminare împotriva mass-media și a resurselor informaționale ruse de către Facebook. În ultimele zile, rețeaua de socializare a restricționat accesul la conturi: canalul TV Zvezda, agenția de știri RIA Novosti, Sputnik, Russia Today, resursele de informare Lenta.ru și Gazeta.ru notează sursa citată.

Restricțiile de mai sus sunt interzise de Legea federală nr. 272-FZ „Cu privire la măsurile de influențare a persoanelor implicate în încălcări ale drepturilor și libertăților fundamentale ale omului, drepturile și libertățile cetățenilor Federației Ruse”, adoptată, printre altele, pentru a preveni încălcările a principiilor cheie ale liberei circulații a informațiilor și accesului nestingherit al utilizatorilor ruși la mass-media rusă pe platformele de internet străine.

Decizia vine după ce, în aceeași zi, Duma de stat a propus pedeapsa cu până la 15 ani de închisoare pentru distribuirea „știrilor false” despre războiul din Ucraina, notează g4media.ro.

 

Urmărește-ne și pe Google News

 
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.