Locuri de muncă ȋn industria de prelucrare a cărnii ȋn Germania prin intermediul EURES România

188
 

Agenția Federală de Muncă din Germania, ȋn numele companiilor Westfleisch și Tönnies oferă, prin intermediul EURES România, 250 de locuri de muncăȋn industria de prelucrare a cărnii (tăietor carne și lucrător ȋn producție), ȋn regiunea Renania de Nord – Westfalia. 

Activitatea presupune sacrificarea de la drive-in la depozitul frigorific; dezosarea și tranșarea cărnii ȋn funcție de cerințele clientului; ambalarea bucăților de carne de calitate superioară; ajutor ȋn producția de alimente din carne de porc; preluarea, ambalarea produselor și alte activități de producție și depozitare.

Pentru ocuparea acestor posturi vacante constituie avantaj, dar nu sunt obligatorii, calificarea profesională ȋn domeniu, ȋn special ca măcelar, experiența profesională, permisul de conducerecategoria B și automobil personal, precum şi cunoştinţele de limbă germană. De asemenea este necesară rezistența fizică, toleranța la frig și umiditate, dar și disponibilitatea de a lucra ȋn schimburi (inclusiv ȋn ture de noapte).

Pentru persoanele necalificate, salariul oferit este de 9,75  – 10 euro brut/oră, la care se adaugă alte beneficii, ȋn funcție de postul ocupat, calificare și experiența profesională. Ȋn perioada următoare va intra ȋn vigoare un contract colectiv de muncă ȋn domeniul industriei de prelucrare a cărnii, iar salariul va fi de 10,80 euro brut/oră.

Persoanele care au calificare profesională ȋn domeniu vor negocia salariul cu angajatorul. 

Angajatorii oferă sprijin intern ȋn vederea integrării,prin punerea la dispoziție a unei persoane de contactcare vorbește limba română; acordă asistență ȋn ceea ce privește formalitățile de ȋnregistrare la autorități, deschiderea unui cont bancar, transportul public, ȋn timpul formării si instruirii ȋn procedurile de operare, oferă haine/echipament de lucru. Se asigură cazare ȋn apartamente mobilate (1-2 persoane/cameră) contra cost (210-230 euro/lună), cu totul inclus.

Se asigură măsuri de protecție ȋmpotriva coronavirusului: ofertă de vaccinare, testări gratuite ȋn mod regulat, plata continuă a salariilor,  precum și ȋngrijire ȋn caz de carantină (pachete cu alimente, cazare separată, tratament medical).

Alte detalii cu privire la ofertele de muncă se găsesc pe site-ul EURES național www.anofm.ro/eures.

Persoanele cu domiciliul ȋn județul Bihor, interesate de aceste oferte de muncă, se pot adresa consilierului EURES din cadrul A.J.O.F.M Simona Burdean, strada Transilvaniei nr.14, telefon 0259/433346 adresă de e-mail:[email protected], pentru a fi ȋnregistrate ȋn baza de date și pentru a completa formularele corespunzătoare procesului de mediere.Selecția candidaților va fi realizată ȋn totalitate de angajatorul german.

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.