7 C
Aleşd
vineri, 24 martie 2023

Două femei afgane ascunse în geamantane

Urmărește-ne și pe Google News

Poliţiştii de frontieră arădeni au descoperit, într-un compartiment gol al trenului care mergea spre Viena, două geamantane voluminoase în care erau ascunse două femei de origine afgană, care încercau astfel să iasă ilegal din ţară.
Şi poliţiştii de frontieră bihoreni au descoperit, azi dimineaţă, în trenul internaţional care circula pe relaţia Jibou-Debrecen, un barbat din Irak ce intentiona sa iasa ilegal din Romania, ascuns sub banchetă.
În noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 2, la Punctul de Trecere a Frontierei Curtici, pe sensul de ieşire din ţară, în trenul Inter Regio care circulă pe relaţia Bucureşti Nord – Viena, poliţiştii de frontieră au observat două valize voluminoase, într-un compartiment gol.
Drept urmare, s-a procedat la deschiderea geamantanelor, iar în interiorul acestora au fost descoperite, ascunse, două femei.
În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că persoanele în cauză sunt din Afganistan, cu vârste de 25 şi 59 de ani.
Fiind extinse verificările, în alt compartiment a fost identificat un bărbat de origine afgană care este bănuit că le-a ajutat pe cele două femei să se ascundă în valize, pentru a iesi ilegal din România.
Femeile nu au dorit să dea declaraţii în cadrul primelor audieri despre modul cum au ajuns în valize, precizând doar că doreau să ajungă în Spaţiul Schengen şi au recurs la această metodă deoarece nu aveau o viză valabilă.
În cauză poliţiştii de frontieră au întocmit acte de urmărire penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat și complicitate la săvârşirea acestei infractiuni, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.
Şi poliţiştii de frontieră bihoreni au descoperit sâmbătă dimineaţă, în jurul orei 8, la Punctul de Trecere a Frontierei Valea lui Mihai, în trenul internaţional care circula pe relaţia Jibou-Debrecen, ascunsă sub banchetă, o persoană de sex masculin.
Din primele verificări a rezultat că este vorba despre cetăţeanul irakian Mohammed B, în vârstă de 20 de ani, care a declarat că intenţiona să ajungă în Germania. Tânărul avea asupra lui document temporar de solicitant de azil în România.
În cauză poliţiştii de frontieră au întocmit acte de urmărire penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

- Publicitate -

Comisarul-şef de poliţie Laura Bondar, Purtătorul de cuvânt al ITPF Oradea

- Publicitate -
- Publicitate -
 
 

URMĂREȘTE-NE ȘI PE

32,763FaniÎmi place
1,768CititoriConectați-vă
41CititoriConectați-vă
1,420AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI