Acţiune de distrugere muniţie neexplodata la Hidişelu de Sus

195

Luni, 09 mai, formaţiunea de protecţie civilă din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Crişana” al judeţului Bihor a desfăşurat pe raza comunei Hidişelu de Sus, în locul numit „Păşunea Mierlău”, o nouă acţiune de distrugere, prin explozie controlată, a muniţiilor neexplodate, identificate şi ridicate de echipajul pirotehnic în intervalul noiembrie 2015- mai 2016.

 

Specialiştii pirotehnişti din cadrul inspectoratului au desfăşurat pe raza întregului judeţ, 46 de operaţiuni de asanare de muniţie rămasă neexplodată din timpul celor două conflagraţii mondiale, ridicând şi depozitând în condiţii de siguranţă: 22 de proiectile de artilerie, două grenade, patru bombe aruncător şi 360 de cartuşe şi elemente de muniţie.

Operaţiunea de distrugere a celor 388 de muniţii şi elemente de muniţie a fost finalizată cu succes, în jurul orei 13.00.

 

Având în vedere pericolul la care sunt expuşi cetăţenii care descoperă muniţii şi elemente de muniţie, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” recomandă  populaţiei respectarea următoarelor măsuri:

  • să apeleze de urgenţă numărul unic 112, semnalând descoperirea de muniţii neexplodate, fără a le atinge ori a schimba poziţia acestora;
  • să respecte regulile şi măsurile stabilite pentru zonele cu risc la descoperirea de muniţii neexplodate;
  • să asigure securitatea locului respectiv până la sosirea personalului specializat al inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă.

În zona în care sunt descoperite elemente de muniţie se interzice:

  • accesul persoanelor şi animalelor;
  • executarea de săpături manuale sau cu mijloace mecanice de către persoane neautorizate;
  • aprinderea focului deschis;
  • executarea unor lucrări de îmbunătăţiri funciare;
  • circulaţia vehiculelor.
 

Urmărește-ne și pe Google News

 
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.