6.5 C
Aleşd
vineri, 29 martie 2024

700 de pompieri militari bihoreni sunt la datorie

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgență „Crişana” al județului Bihor a efectuat, în această perioadă, acțiuni preventive care să contribuie la consolidarea climatului de siguranță a cetățenilor, respectiv buna organizare și desfășurare a alegerilor parlamentare din acest an.

- Publicitate -

Astfel, 725 de pompieri militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” sunt mobilizați pentru realizarea climatului de siguranță a cetățenilor pe timpul desfășurării procesului electoral, dintre care 440 asigură măsuri de pază şi protecţie la 220 de secții de votare din județul Bihor, iar 30 de pompieri au efectuat misiuni de control și desfăşoară alte operațiuni specifice. Totodată, 175 de pompieri militari din cadrul subunităților din tot județul sunt pregătiți să intervină operativ în cadrul producerii unor situații de urgență, iar un efectiv de 50 de pompieri sunt constituiţi în rezerva de intervenţie.
Pompierii militari bihoreni au efectuat controale la obiectivele în care sunt organizate cele 652 secții de votare, fiind înlăturate în mod operativ 610 nereguli.
De asemenea, la începutul acestei săptămâni, personalul Inspecţiei de Prevenire a efectuat instruirea pe linia prevenirii şi stingerii incendiilor, a preşedinţilor şi vicepreşedinţilor tuturor secţiilor de votare din judeţ, iar pe timpul controalelor, pompierii au desfășurat activități de instruire pe linia prevenirii situaţiilor de urgenţă cu personalul secțiilor de votare, asupra modalităţilor practice de evacuare a utilizatorilor, materialelor şi documentelor specifice procesului electoral.
Principalele aspectele avute în atenție de către inspectorii de prevenire au urmărit:
 Amplasarea cabinelor de vot fără diminuarea căilor de acces sau a circulaţiilor interioare din clădirile în care se organizează procesul electoral; Dispunerea acestora fără blocarea ori îngreunarea accesului la mijloacele tehnice de apărare împotriva incendiilor (exemplu: instalaţiile de hidranţi interiori);
 Evitarea obstrucționării căilor de acces, prin amplasarea elementelor de mobilier în interiorul încăperilor în care se amenajează secţii de votare;
 Marcarea corespunzătoare a căilor de evacuare şi menţinerea acestora în permanenţă practicabile;
 Menţinerea în stare de funcţionare a instalaţiilor şi sistemelor de apărare împotriva incendiilor (instalaţii de iluminat de siguranţă, de semnalizare, de stingere a incendiilor etc.).
Pentru familiarizarea cu specificul construcțiilor, asigurarea accesului cu autospeciale și planificarea unor eventuale intervenții, pompierii din cadrul subunităţilor operative au efectuat acţiuni de recunoaştere în teren la toate amplasamentele unde vor funcționa secții de votare.
Totodată, la nivel judeţean, au fost derulate acțiuni de informare a cetățenilor cu drept de vot asupra recomandărilor promovate în cadrul Campaniei „Alege să fii corect”, derulată de către Ministerul Afacerilor Interne.

- Publicitate -
- Publicitate -
 

URMĂREȘTE-NE ȘI PE

35,171FaniÎmi place
1,737CititoriConectați-vă
594CititoriConectați-vă
44CititoriConectați-vă
1,560AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI