Elevii din Aleșd pot să-şi evalueze profesorii prin formulare anonime online

924
Profesor online
Foto ©️ Pixabay.com

Consiliul Județean al Elevilor Bihor, unica structură oficială de reprezentare a celor 95000 de elevi bihoreni, lansează un formular online către elevi, ca să le poată da feedback profesorilor în mod anonim: https://bit.ly/3pBzIoc

Conform art. 7, lit aa) din Statutul Elevului(SE), elevii au dreptul legal de a oferi feedback semestrial profesorilor lor, atât feedback pozitiv, cât și negativ. Această reglementare are scopul clar de a îmbunătăți calitatea actului educațional și de a-i face pe profesori să înțeleagă nevoile elevilor. “Suntem conștienți că majoritatea profesorilor nu cer prea des părerea elevilor și merg pe aceleași metode de predare, metode care de altfel ar trebui adaptate pentru fiecare generație de elevi. Elevii la rândul lor sunt reticenți în a le cere profesorilor ceea ce își doresc de la orele de curs, alegând să rămână tăcuți în banca lor, lucru care aduce de la sine frustrări atât pentru cadrele didactice, cât și pentru beneficiarii primari ai educației”, transmit reprezentanții Consiliului Județean al Elevilor Bihor.

Orice elev bihorean poate completa acest formular, în mod anonim, și să transmită unui profesor feedback-ul său și eventualele propuneri pentru îmbunătățirea orelor de curs.

“În calitate de reprezentanți ai colegilor noștri, ne-am asumat rolul de a trimite către instituțiile de învățământ mesajele și ideile colegilor noștri. Ne-am setat de la început strict scopul de a ajuta la îmbunătățirea calității actului educațional bihorean, luând în calcul și faptul că odată cu predarea online, comunicarea dintre factorii principali ai educației a scăzut considerabil, aspect pentru care Consiliul Județean al Elevilor Bihor a militat și la final de 2020”, mai spun aceștia.

Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.