26.5 C
Aleşd
marți, 21 mai 2024
Blue Container Aleșd
 

Doi candidaţi din Bihor, eliminaţi azi de la Bac, după ce au încercat să copieze

Cipleu Sorin Leontin - PSD Alesd  

Astăzi, 26 august, s-a desfășurat probă E)d) în cadrul examenului de Bacalaureat: proba la alegere a profilului și specializării. În județul Bihor dintre cei 620 de candidaţi înscrişi pentru susţinerea testului scris la una dintre cele 9 discipline (Biologie 270, Chimie 4, Fizică 23, Economie 1, Filosofie 1, Geografie 249, Informatică 20, Logică şi argumentare 47, Psihologie 5), s-au prezentat 484 de candidaţi. 136 de candidaţi au absentat.

Niciun candidat nu a fost înregistrat cu temperatura peste 37.3 ̊ C. Niciun candidat nu a susținut examenul cu subiectele de rezervă.

Pentru tentativă de fraudă au fost eliminați 2 candidați: de la Colegiul Național ”Octavian Goga” Marghita, respectiv Liceul Tehnologic nr. 1 Ștei. Aceștia nu vor mai avea dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de Bacalaureat.

Ciprian Blejan

Subiectele și baremul de corectare pentru proba E)d) au fost publicate la ora 15:00, pe subiecte.edu.ro, de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație.

Ultima probă din cadrul examenului de bacalaureat, sesiunea august-septembrie 2020 se va desfășura joi 27 august: proba la Limba și literatura maternă –  proba E)b)

Echivalarea și recunoașterea competențelor lingvistice și digitale se vor derula în zilele de 28 și 31 august, respectiv 1 septembrie. În acest sens, comisiile de bacalaureat din unitățile de învățământ liceal vor calcula mediile candidaților și vor asigura echivalarea/recunoașterea nivelurilor de competență la probele de profil din cadrul examenului național de bacalaureat (2020), potrivit metodologiei specifice.

Afișarea primelor rezultate înregistrate la probele scrise va avea loc în data de 2 septembrie (până la ora 12:00) și va fi urmată de etapa depunerii contestațiilor, în aceeași zi, în intervalul orar 14:00 – 20:00.

La fel ca în prima sesiune, rezultatele elevilor vor fi publicate prin anonimizarea numelui și a prenumelui, în conformitate cu prevederile specifice în vigoare (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD).

Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic inclusiv o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor (3-4 septembrie), vor fi comunicate sâmbătă, 5 septembrie.

- Publicitate -
- Publicitate -
 

URMĂREȘTE-NE ȘI PE

35,527FaniÎmi place
1,737CititoriConectați-vă
994CititoriConectați-vă
44CititoriConectați-vă
1,580AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI