Zece persoane din Vietnam şi patru călăuze slovace,depistate la graniţa cu Ungaria (foto-video)

158

Poliţiştii de frontieră bihoreni au depistat, în cadrul unei acţiuni pe linia combaterii migraţiei ilegale desfășurate în zona de competență, zece cetățeni vietnamezi, care intenţionau să iasă ilegal din ţară, cu scopul de a ajunge în Germania.

În acţiunea ilegală, grupul de cetățeni vietnamezi era sprijinit de patru cetățeni slovaci, care sunt cercetați, în prezent, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de migranți.

În data de 21.03.2019, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Borş și Sectorului P.F. Diosig, județul Bihor, au organizat o acțiune specifică pe linia combaterii migrației ilegale în zona de competenţă.
Astfel, în jurul orei 12.00, poliţiştii de frontieră au oprit pentru control, în localitatea de frontieră Tămășeu, două autoturisme marca Skoda și Seat, conduse de doi cetățeni slovaci K.P. și K.A., acesta din urmă, fiind însoțit de un conațional. Ambele autoturisme erau înmatriculate în Slovacia.

În urma controlului autoturismelor, polițiștii de frontieră au descoperit mai multe bagaje, care nu aparțineau șoferilor, aspect ce a trezit suspiciuni cu privire la numărul persoanelor transportate. Imediat, s-a procedat la verificarea zonei de competență a localității Tămășeu, ocazie cu care au fost descoperiți, la aproximativ 10 de metri faţă de linia de frontieră cu Ungaria, 11 cetățeni străini.

Deoarece persoanele în cauză nu își justificau prezența în zona de frontieră, acestea au fost duse la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră pentru cercetări. În urma verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt 10 cetăţeni vietnamezi, având vârste cuprinse între 18 și 35 de ani și un cetățean slovac C.P., în vârstă de 26 de ani.

Din primele cercetări a rezultat faptul că cetăţenii vietnamezi au intrat legal în Romania în baza unor vize valabile, iar pentru că le expira perioada de şedere în ţara noastră au hotărât să încerce să treacă ilegal frontiera în Ungaria, pentru a ajunge în Germania. Astfel după ce au fost transportaţi în apropierea frontierei de stat cu cele două autoturisme, cetățeanul slovac C.P. urma să-i sprijine pe cei 10 cetățeni din Vietnam ca să treacă ilegal graniţa, pe jos, în Ungaria.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări cu privire la săvârşirea infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat de către cei 10 cetăţeni străini, respectiv trafic de migranţi de către cei patru cetățeni slovaci, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.