Weekend sărbătorit cu multă băutură. Mai mulți șoferi bihoreni au fost prinși în timp ce conduceau beți

228
poliția rutieră radar
Foto caracter ilustrativ

În perioada 23 – 25 iulie, poliţiştii rutieri şi de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au continuat acţiunile pe şoselele bihorene, pentru prevenirea evenimentelor rutiere, pentru depistarea, identificarea şi tragerea la răspundere a celor care încalcă prevederile legale sau comit infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice, precum şi pentru menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică în rândul comunităţii.

Acţiunile poliţiştilor bihoreni au vizat combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau a drogurilor, conducerea cu viteză excesivă şi depăşirea limitelor legale de viteză. 

Ca urmare a abaterilor constatate în trafic, au fost aplicate 332 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 131.576 de lei. Totodată, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut 45 de permise de conducere. De asemenea, au fost reţinute 10 certificate de înmatriculare și au fost constatate patru tamponări.

171 de sancțiuni au fost aplicate pentru depăşirea limitelor legale de viteză, 41 de sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranță, 23 de sancțiuni au fost aplicate pentru conducere sub influența alcoolului, au fost sancționați trei bicicliști, au fost sancționate nouă depășiri neregulamentare, iar 85 desancțiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulației rutiere.

Cercetați penal pentru conducere sub influența alcoolului

Duminică, 25 iulie, la ora 22.30, pe strada Mihai Viteazul din municipiul Oradea, polițiștii Biroului Rutier Oradea au depistat în trafic un bărbat de 48 de ani, din Oradea, în timp ce conducea un autoturism, având o concentrație alcoolică de 1,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Sâmbătă, 24 iulie, la ora 08.10, pe drumul județean 764, în localitatea bihoreană Aștileu, polițiștii Secției nr.7 de Poliție Rurală Tileagd au depistat în trafic un localnic de 55 de ani, în timp ce conducea un autoturism, având o concentrație alcoolică de 1,33 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Luni, 26 iulie, la ora 00.12, pe strada Lipovei din municipiul Oradea, polițiștii Biroului Rutier Oradea au depistat în trafic un tânăr de 19 ani, din Oradea, în timp ce conducea un autoturism, având o concentrație alcoolică de 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Tot duminică, 25 iulie, la ora 07.11, pe Calea Mareșal Alexandru Averescu din municipiul Oradea, polițiștii Biroului Rutier Oradea au depistat în trafic un bărbat de 46 de ani, din comuna Oșorhei, județul Bihor, în timp ce conducea un autoturism, având o concentrație alcoolică de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Sâmbătă, 24 iulie, la ora 06.05, pe strada Oneștilor din municipiul Oradea, polițiștii Biroului Drumuri Naționale și Europene din cadrul Serviciului Rutier au depistat în trafic un bărbat de 52 de ani, din Oradea, în timp ce conducea un autoturism, având o concentrație alcoolică de 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat. 

Conducătorilor auto le-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei și în fiecare dintre cazuri a fost întocmit dosar de cercetare penală.

Depistat în trafic, în timp ce conducea cu permis necorespunzător

Sâmbătă, 24 iulie, la ora 00.50, în localitatea bihoreană Șerghiș, polițiștii Biroului Drumuri Naționale și Europene din cadrul Serviciului Rutier au depistat în trafic un localnic de 33 de ani, în timp ce conducea o motocicletă, fără a poseda permis de conducere corespunzător categoriei din care face parte autovehiculul condus.

În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală.