Un peşte dispărut de mai bine de 100 de ani a ajuns din nou în apele Crişului Repede

2191
sturion

Asociația Aqua Crisius a populat marți Crișul Repede și Crișul Negru cu exemplare măsurând 25-30 cm de cegă (Acipenser ruthenus).

Cega este un sturion care dă căutatele icre negre cunoscute ca şi caviar, fiind prezentă în Crișuri doar pe teritoriul Ungariei, anterior prezentei acțiuni, reprezentând singurul sturion dulcicol și reofil din apele României.

„Popularea s-a realizat cu ocazia Centenarului Marii Uniri”, a precizat Andrei Togor, reprezentantul Asociaţiei Aqua Crisius.

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.