Un deţinut şi-a dat foc la celulă în Penitenciarul Oradea

658
Penitenciarul Oradea
Foto ©️ Penitenciarul Oradea arhivă

În data de 10.08.2022, în jurul orei 14.00, un deținut aflat în custodia Penitenciarului Oradea, cunoscut cu afecțiuni psihice, repartizat în regim de maximă siguranță, a provocat un incendiu în camera de deţinere în care se afla cazat alături de un alt deținut. În timp ce deținutul cu care era custodiat, participa la o activitate psihologică, deținutul a incendiat camera de deținere cu saltelele aflate în dotarea încăperii.

 

Incendiul a fost lichidat imediat de către personalul Penitenciarului Oradea şi a fost solicitat, prin apel la numărul unic de urgență 112, un echipaj de terapie intensivă SMURD Oradea.

„Deținutul care a provocat incendiul, după acordarea primului ajutor de către personalul medical de specialitate din Penitenciarul Oradea, a fost transportat, în stare conștientă, la Spitalul Județean de Urgență pentru acordarea de îngrijiri medicale, alături de 3 polițiști de penitenciare participanți la lichidarea incendiului, pentru efectuarea de investigații medicale suplimentare, din motive de siguranță”, a precizat comisarul Adina Bîrda, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Oradea.

La nivelul Penitenciarului Oradea a fost demarată o anchetă internă pentru a stabili cauzele care au condus la producerea evenimentului, a mai spus Bîrda.

 

Urmărește-ne și pe Google News