Un bărbat a fost prins după ce a furat bani și bijuterii din locuința unui consătean

1157
Reținut de mascații
Foto caracter ilustrativ

Localnic bănuit că ar fi sustras bani și bijuterii din locuința unui consătean, identificat cu operativitate de polițiști – prejudiciul a fost recuperat integral.

Miercuri, 13 ianuarie, la ora 07.30, polițiștii Postului de Poliție Curtuişeni din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor au fost sesizați de un bărbat de 49 de ani, din Curtuișeni, că în noaptea de 12 spre 13 ianuarie a.c., persoane necunoscute au pătruns fără drept în curtea locuinței sale, apoi în atelierul din spatele locuinței, de unde, dintr-un dulap, au sustras 1.000 lei, un lănțisor din aur de 12 grame şi o verighetă de 4 grame, cauzându-i un prejudiciu total estimat la 4.500 de lei.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii din Curtuișeni au identificat cu operativitate persoana bănuită de comiterea faptei ca fiind un tânăr de 23 de ani, din aceeași localitate.

Polițiștii au recuperat de la acesta prejudiciul, integral și l-au restituit proprietarului.

Polițiștii Postului de Poliție Curtuişeni din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor continuă cercetările pentru documentarea întregii eventuale activități infracționale a celui în cauză.

PENTRU A PREVENI FURTURILE DIN LOCUINŢE, POLIȚIA VĂ RECOMANDĂ:

– Nu divulgați informații referitoare la vecinii dumneavoastră (programul de lucru, numărul de persoane din familia respectivă, numărul de telefon etc.), sfătuiţi-vă copiii să facă la fel;

– Depozitaţi obiectele de valoare (banii, bijuterii, documente) într-un loc sigur;

– Când plecaţi de acasă verificaţi dacă aţi acţionat toate încuietorile şi aţi pus siguranţa;

– Fiţi atenţi în orice împrejurare să nu pierdeţi sau să nu vi se fure cheile! 

– Ferestrele locuinţelor trebuie să fie sigure faţă de o eventuală tentativă de escaladare din exterior.

– Totodată, recomandăm cetăţenilor care locuiesc în mediul rural, dar şi celor care posedă locuinţe de vacanţă în aceste zone, să asigure o minimă protecţie a acestora şi a dependinţelor.

În situaţia în care părăsiţi locuinţa pentru o perioadă mai lungă de timp, vă sfătuim să luaţi legătura periodic cu vecinii sau rudele care locuiesc în apropierea casei dumneavoastră, pentru a verifica sistemul de securitate al locuinţei, pentru a observa eventualele nereguli şi pentru a sesiza în cel mai scurt timp poliţia! Astfel, autorii furturilor vor fi identificaţi mai repede, iar bunurile dumneavoastră vor fi recuperate mai uşor.

Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.