Trei cetăţeni străini, descoperiți cu autospeciala cu termoviziune la S.P.F. Borș

461

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Borș au descoperit, cu ajutorul autospecialei cu termoviziune, trei cetățeni afgani, care se deplasau pe jos, pe câmp, încercând să treacă ilegal frontiera de stat.

În data de 16.06.2019, ora 23.50, în zona de competență a Sectorului Poliției de Frontieră Borș, județul Bihor, poliţiştii de frontieră au fost observat, cu ajutorul autospecialei cu termoviziune, trei persoane care se deplasau pe jos, pe câmp, spre frontiera cu Ungaria.
Persoanele în cauză au fost reținute la aproximativ 200 m față de linia de frontieră și, deoarece nu vorbeau limba română, au fost conduse la sediul sectorului pentru cercetări.

Astfel, polițiștii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt trei bărbaţi, cetăţeni din Afganistan, cu vârste cuprinse între 21 şi 34 de ani, solicitanţi de azil în România. Aceştia au declarat că doreau să treacă ilegal frontiera, cu scopul de a ajunge în Germania.

În cauză, poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei tinerilor, efectuând cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

 
Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.