13.1 C
Aleşd
vineri, 12 aprilie 2024

Expoziţia de artă fotografică ”Tradiții populare de iarnă” obiceiuri și colinde din Bălnaca-Groși

În preajma sărbătorilor de iarnă Asociația ”Euro Foto Art”, in parteneriat cu Muzeul Cetății și Orașului Oradea și Clubul Fotografic ”Nufărul”, a pregătit pentru publicul vizitator o interesantă și valoroasă expoziție de artă fotografică, intitulată ”Tradiții populare de iarnă”.
La această expoziție vor fi expuse peste 70 de fotografii color, realizate de artiștii fotografi: Boholț Gabriel (București), Petrila Gheorghe EFIAP (Oradea), Săteanu Felician (Baia Mare) și Tudorel Ilie (Baia Mare).
Artistul fotograf bucureștean Boholț Gabriel, membru al Asociației ”Euro Foto Art”, originar din Maramureș, prezintă în cadrul expoziției o serie de fotografii autentice, având ca subiect diferite obiceiuri și tradiții populare din Maramureș.
La rândul său, artistul fotograf orădean Gheorghe Petrila (EFIAP), membru al Clubului Fotografic ”Nufărul”, participă în cadru expoziției cu mai multe fotografii care prezintă: obiceiuri și colinde din Bălnaca-Groși (județul Bihor), Cavnic, Văleni și Bogdan Vodă (Maramureș). De asemenea, publicul vizitator va putea descoperi, printre fotografiile expuse, minunatele măști din Bucovina (județul Suceava), Cavnic și Săcel (Maramureș). La fel de impresionate sunt și fotografiile care prezintă Viflaemul în Maramureș sau Săniuș tradițional la Văleni (Maramureș)
Cunoscutul artist fotograf băimărean Felix Săteanu, membru al Asociației ”Euro Foto Art”, prezintă în cadrul expoziției fotografii cu obiceiuri de sărbători – colinde cu copii din Maramureș, pe Moș Nicolae, cu sacul în spate, plin de cadouri, pe străzile localităților din Maramureș.
Artistul fotograf Ilie Tudorel din Baia Mare, membru al Asociației ”Euro Foto Art”, prezintă tradiționalul brad de Crăciun din Maramureș, Colindători de Crăciun din mai multe zone ale Maramureșului: Brondoșii din Cavnic (o tradiție de sute de ani), Colindatori cu steagul (Lăpuș), cu Viflaimul, cu buhaiul, cu capra, cu plugușorul și Colindatul cu Jocul Moșilor. Mai multe fotografii prezintă Tradiții de Ignat – Tăiatul porcului, respectiv masa de Crăciun din Maramureș.
Vernisajul expoziției va avea loc miercuri, 23 noiembrie 2016, ora 17:00, în holul Secției de Istorie a Muzeului Cetății și Orașului Oradea, la care organizatorii îi invită să participe pe toți iubitorii fotografiei și tradițiilor de iarnă. Publicul prezent va fi salutat de doamna Angela Lupșea – directorul Muzeului. Fotografiile expuse vor fi prezentate de dr. Ramona Novicov, critic de artă. Expoziția va fi deschisă oficial de artistul fotograf Ștefan Tóth AFIAP, președintele Asociației ”Euro Foto Art”.
Momentele muzicale vor fi asigurate de artiștii: Alexandrina Chelu, Iuliana Chelu și Florian Chelu.
Noua expoziție de artă fotografică, intitulată ”Tradiții populare de iarnă”, va rămâne la dispoziția publicului vizitator până la sfârșitul anului 2016.

- Publicitate -

Asociația ”Euro Foto Art”

 

- Publicitate -
- Publicitate -
 

URMĂREȘTE-NE ȘI PE

35,205FaniÎmi place
1,737CititoriConectați-vă
787CititoriConectați-vă
44CititoriConectați-vă
1,570AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI