TÂRGUL DE PROMOVARE A SERVICIILOR SOCIALE DIN ORADEA S-A ÎNCHEIAT

75

Astăzi și ieri a avut loc Târgul de  promovare a serviciilor sociale acordate persoanelor vulnerabile din municipiu, organizat de către Direcţia de Asistenţă Socială Oradea, în colaborare cu furnizorii de servicii sociale din municipiul Oradea și cu sprijinul Primăriei Municipiului Oradea și APTOR.

În cadrul celor două zile ale evenimentului care a avut loc în Piața Unirii, alături de noi au fost prezenți colegii de la DGASPC Bihor și 14 organizații din domeniul social. De asemenea, ne-am bucurat de sprijinul administrației locale, care a fost reprezentată de către domnii viceprimari Arina Moș și Marcel Dragoș, participând activ la evenimentul nostru, cărora le mulțumim pentru sprijinul și implicarea de care dau dovadă mereu.

În cele două zile ale târgului, organizațiile neguvernamentale și instituțiile publice, furnizori de servicii sociale și-au prezentat serviciile sociale acordate și activitățile desfășurate de ei în vederea sprijinirii celor mai vulnerabili membri ai comunității, au împărțit pliante și și-au oferit sprijinul celor aflați în nevoie. Totodată, cu sprijinul și implicarea cetățenilor noștri, ONG-urile au reușit, în schimbul unor donații,să valorifice produsele artizanale realizate împreună cu beneficiarii de servicii sociale. Aceste donații le vor oferi oportunitatea de a dezvolta și susține noi activități care să vină în sprijinul celor pe care îi au în grijă.

În cadrul acestui eveniment, Direcţia de Asistenţă Socială Oradea a prezentat serviciile sociale pe care le oferă cetățenilor, și anume: Centrul Social cu destinație multifuncțională Dignitas, Centrul de Îngrijire de Zi – Oradea, centrele comunitare din cartiere pentru vârstnici, serviciile de consiliere psihologică gratuită pentru copii și familie, informare și consiliere privind măsurile de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil de energie și nu numai.

„Dorim să mulțumim tuturor celor care s-au implicat în realizarea acestui eveniment, de la asociații, instituții publicefurnizoare de servicii sociale, administrația locală, APTOR, până la fiecare cetățean care a participat la această activitate, succesul rezultat datorându-se tuturor, și putând fi realizat doar împreună.Ne bucurăm că putem fi alături de cetățenii noștri aflați în nevoie și îi asigurăm de tot sprijinul nostru”, a transmis directorul DAS Oradea, d-na Anca Grama.

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.