Suspect de furt calificat, reţinut de poliţişti. A furat aparatură electrică, diverse parfumuri, produse cosmetice și de curățenie

585
Bănuit de furt dintr-o locuință din Batăr, reținut de polițiștii bihoreni și arestat de magistrați – prejudiciu recuperat integral.

Luni, 22 martie, polițiștii Secției nr.9 de Poliție Rurală Cefa din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor au identificat și cercetat un tânăr de 20 de ani, din comuna Batăr, județul Bihor, bănuit de comiterea infracțiunii de furt calificat.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii bihoreni îl bănuiesc pe acesta că, în perioada 18 – 20 martie a.c., ar fi pătruns prin efracție într-un imobil nelocuit din localitatea bihoreană Batăr și ar fi sustras aparatură electrică și electronică, diverse parfumuri, produse cosmetice și de curățenie, provocând un prejudiciu total în valoare de 3.487 de lei.

Prejudiciul a fost recuperat integral de polițiști.

În urma administrării probatoriului în cauză, polițiștii l-au reținut pe tânărul de 20 de ani, pentru 24 de ore, în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor.

Marți, 23 martie, cel în cauză a fost prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Salonta, iar procurorul s-a adresat Judecătoriei Salonta, cu propunere de arestare preventivă, sub aspectul comiterii infracțiunii de furt calificat. 

Judecătorul de Drepturi și Libertăți din cadrul Judecătoriei Salonta a admis propunerea procurorului și a emis pe numele tânărului de 20 de ani un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Polițiștii Secției nr.9 de Poliție Rurală Cefa continuă cercetările sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Salonta, pentru documentarea întregii eventuale activități infracționale a celui în cauză.

PENTRU A PREVENI FURTURILE DIN LOCUINŢE, POLIȚIA VĂ RECOMANDĂ:

– Nu divulgați informații referitoare la vecinii dumneavoastră (programul de lucru, numărul de persoane din familia respectivă, numărul de telefon etc.), sfătuiţi-vă copiii să facă la fel;

– Depozitaţi obiectele de valoare (banii, bijuterii, documente) într-un loc sigur;

– Când plecaţi de acasă verificaţi dacă aţi acţionat toate încuietorile şi aţi pus siguranţa;

– Fiţi atenţi în orice împrejurare să nu pierdeţi sau să nu vi se fure cheile! 

– Ferestrele locuinţelor trebuie să fie sigure faţă de o eventuală tentativă de escaladare din exterior.

– Totodată, recomandăm cetăţenilor care locuiesc în mediul rural, dar şi celor care posedă locuinţe de vacanţă în aceste zone, să asigure o minimă protecţie a acestora şi a dependinţelor.

În situaţia în care părăsiţi locuinţa pentru o perioadă mai lungă de timp, vă sfătuim să luaţi legătura periodic cu vecinii sau rudele care locuiesc în apropierea casei dumneavoastră, pentru a verifica sistemul de securitate al locuinţei, pentru a observa eventualele nereguli şi pentru a sesiza în cel mai scurt timp poliţia! Astfel, autorii furturilor vor fi identificaţi mai repede, iar bunurile dumneavoastră vor fi recuperate mai uşor.

Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.