Spitalul Clinic Municipal ”Dr. Gavril Curteanu” Oradea va prelua pacienții suspecți (din izolare la domiciliu sau carantină), indiferent de simptome

812

Ieri, 26 martie 2020, s-a finalizat testarea, cu rezultate negative, a celor 65 de cadre medicale care vor fi angrenate în diagnosticarea și tratamentul persoanelor infectate cu Covid-19 din cadrul Spitalului Clinic Municipal ”Dr. Gavril Curteanu” Oradea.

 

Testarea personalului face parte dintr-un set de măsuri luat pentru a pregăti Spitalul Clinic Municipal ”Dr. Gavril Curteanu” Oradea pentru preluarea pacienților infectați cu Covid-19 la nivelul județului Bihor.

Începând de azi, 27 martie 2020, în cadrul spitalului funcționează în regim de permanență o Unitate de Primire a Urgențelor (UPU Covid-19) în format restrâns. Toți pacienții care se vor prezenta la UPU Covid-19 vor fi triați epidemiologic în baza simptomelor, dar și testați cu teste rapide cu acuratețe de 70-75%.

De asemenea, tot Spitalul Clinic Municipal ”Dr. Gavril Curteanu” Oradea va prelua pacienții suspecți (din izolare la domiciliu sau carantină), indiferent de simptome. Secțiile existente în cadrul Spitalului Clinic Municipal ”Dr. Gavril Curteanu” Oradea au fost distribuite în cadrul altor spitale din Oradea, astfel încât pacienții neinfectați cu Covid-19 să beneficieze în continuare de servicii medicale adecvate.

 

Urmărește-ne și pe Google News

 
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.