Şoferi băuţi sau fără permis, prinşi la volan de poliţişti

268
poliția etilotest-800x440
Foto caracter ilustrativ

Marți, 8 ianuarie a.c., la ora 07.00, pe strada Avram Iancu din localitatea bihoreană Tinca, polițiștii Biroului Drumuri Naționale și Europene din cadrul Serviciului Rutier au depistat în trafic un localnic de 39 de ani, în timp ce conducea un autoturism, având o concentrație alcoolică de 0,91 mg/l alcool pur în aerul expirat.

La solicitarea legală a polițiștilor, acesta a refuzat recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală.

Tot marți, 8 ianuarie a.c., la ora 07.40, pe strada Dumbravei din localitatea bihoreană Tinca, polițiștii rutieri din Salonta au depistat în trafic un bărbat de 29 de ani, din comuna Batăr, județul Bihor, în timp ce conducea un autoturism, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

În urma testării conducătorului autoturismului cu aparatul etilotest, s-a constatat că acesta prezenta o concentrație alcoolică de 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Conducătorului autoturismului i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, iar în cauză a fost întocmit dosar penal.