Revin furtunile în Bihor: Cod galben de ploi, vijelii și grindină

870
Foto © Bejan Nicoleta Laura
 

Administratia Nationala de Meteorologie a emis, o atentionare de tip cod galben de furtuni care intra in vigoare vineri seara la ora 21:00 si expira sambata la ora 09:00.

In intervalul mentionat, in Banat, Crisana, Maramures, Oltenia, vestul si nordul Transilvaniei si local in Carpatii Meridionali vor fi perioade cu instabilitate atmosferica accentuata.

Se vor semnala averse torentiale, descarcari electrice, intensificari ale vantului, vijelii si izolat grindina. In intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitatile de apa vor depasi 20…25 l/mp si pe arii restranse 40…50 l/mp.

Vineri la amiaza astfel de fenomene se vor semnala temporar si in regiunile estice si sud-estice, insa pe arii mai restranse.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj prin avertizări de vreme severă imediată.

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.