Prevenţia infracțiunilor informatice în Luna Securităţii Cibernetice

144

În cursul lunii octombrie, în cadrul evenimentului “Luna Cybersecurity” (Luna securităţii cibernetice), poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Bihor alături de poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Oradea de reprezentanţi ai Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Oradea desfășoară o serie de activități preventive destinate protecției minorilor, în domeniul criminalității informatice.

 

Evenimentul „Luna Cybersecurity” este corelat cu demersurile europene în domeniul prevenirii criminalității în mediul on-line, context în care, în luna octombrie, la nivelul statelor Uniunii Europene se desfășoară o campanie destinată securității cibernetice European Cyber Security Month, inițiată de Agenția Uniunii Europene pentru Securitatea Rețelelor și a Informațiilor (ENISA).
Activitățile, care se vor desfășura pe parcursul întregii luni, constau în sesiuni de informare pentru elevii din școlile generale și liceale, susținute de polițiștii din cadrul B.C.C.O. Oradea și polițiștii de prevenire pe teme privind siguranța pe rețelele de socializare, prevenirea pornografiei infantile, respectarea drepturilor de autor și comerțul electronic.

Comisarul şef Ioana INDRIEŞ, de la Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii de la IPJ Bihor.

 

Urmărește-ne și pe Google News

 
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.