1.5 C
Aleşd
joi, 7 decembrie 2023

Precizări privind funcționarea piețelor din Oradea

În urma Hotărârii nr. 52 din 05 noiembrie 2020 a Comitetului Național pentru Situații de Urgență, privind stabilirea unor măsuri suplimentare necesar a fi aplicate pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, programul de funcționare al piețelor din municipiul Oradea a fost modificat după cum urmează:

- Publicitate -

Piața 100 își suspendată activitatea pentru o perioadă de 30 de zile, urmând ca, la finalul acestei perioade, în funcție de evoluția situației epidemiologice, să se hotărască, după caz, menținerea sau eliminarea acestei restricții.

Centrul de afaceri Rogerius și cele trei piețe agroalimentare din Oradea vor continua să funcționeze, în urma transformării lor în spații deschise, prin demontarea ușilor și a pereților. Noul program va fi de luni până sâmbătă, între orele 8-17, urmând ca duminica piețele să fie închise pentru dezinfectarea spațiilor.

„Ca o măsură de prevenire a răspândirii Coronavirusului, fiecare piață va avea două fluxuri de acces, pentru intrare și ieșire. Trebuie conștientizat că accesul în piețe va fi permis doar cu mască de protecție, regulă valabilă atât pentru comercianți, cât și pentru clienți. Comercianții care vor fi surprinși că nu poartă masca regulamentar trebuie să știe că li se vor rezilia contractele de închiriere a spațiilor comerciale. Mai mult, cei care nu vor purta mască sau o vor purta neregulamentar în incinta piețelor vor fi sancționați contravențional de către organele abilitate”, transmite directorul general al Administrației Domeniului Public, Liviu Andrica.

Secțiunile de bazar din Centrul de Afaceri Rogeriusși Piața Cetate vor fi închise începând de luni, 9 noiembrie 2020, și pe toată perioada aplicării dispozițiilor Hotărârii CNSU nr. 52.

Taxele achitate în avans de către comercianți pentruaceastă perioadă, atât în cazul Pieței 100, cât și al bazarurilor, vor fi reportate.

Spațiile de comercializare a fructelor, legumelor, lactatelor și cărnii din Centrul de Afaceri Rogerius și cele trei piețe orădene sunt dezinfectate de mai multeori pe zi cu soluții pe bază de clor, pentru o mai multă siguranță a vânzătorilor și cumpărătorilor încontextul epidemiei de coronavirus

- Publicitate -
- Publicitate -
 

URMĂREȘTE-NE ȘI PE

34,494FaniÎmi place
1,745CititoriConectați-vă
20CititoriConectați-vă
44CititoriConectați-vă
1,520AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI