Polițiștii, cu ochii pe hoții de lemne

563
Lemne de foc
Foto caracter ilustrativ

Miercuri, 2 decembrie, în jurul orei 17.05, pe raza localității bihorene Miersig, polițiștii Secției nr.5 de Poliție Rurală Oradea – Postul de Poliție Husasău de Tinca au depistat în trafic un tânăr de 21 de ani, din comuna Husasău de Tinca, județul Bihor, în timp ce transporta cu un tractor cu remorcă 2,8 metri cubi de lemne de foc, specia cer, fără a deține documente de proveniență sau aviz de însoțire a materialului lemnos.

Cel în cauză a fost sancționat contravențional conform prevederilor Legii 171/2010, iar materialul lemnos a fost confiscat și predat în custodie la Ocolul Silvic Tinca.

De asemenea, la 28 noiembrie, pe drumul comunal 186, în localitatea bihoreană Șinteu, polițiștii Secției nr.1 de Poliție Rurală Borod au depistat în trafic un bărbat de 26 de ani, din Șimleul Silvaniei, județul Sălaj, în timp ce transporta cu o autoutilitară 3 metri cubi de material lemnos, speciile fag, carpen și mesteacăn, fără aviz de însoțire a transportului de material lemnos.

Cel în cauză a fost sancționat contravențional conform prevederilor Legii nr.171/2010, cu amendă în valoare de 1.000 de lei, iar materialul lemnos, în valoare de 492 de lei, a fost confiscat.

Totodată, vineri, 27 noiembrie, la ora 14.30, pe raza localității bihorene Tinca, polițiștii Secţiei nr.8 de Poliţie Rurală Tinca au depistat în trafic un bărbat de 52 de ani, din Inand, judeţul Bihor, în timp ce transporta cu o autoutilitară 3 metri cubi de material lemnos, specia cer, în valoare de 573 delei, fără a avea documente de provenienţă corespunzătoare. 

Cel în cauză a fost sancţionat contravențional conform prevederilor Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos a fost confiscat şi predat la Ocolul Silvic Tinca.

Tot sâmbătă, 28 noiembrie, la ora 13.10, pe drumul comunal 215 A – Poietari, polițiștii Secției nr.2 de Poliţie Rurală Beiuș au depistat în trafic un bărbat de 49 de ani, din comuna Căbești, județul Bihor, în timp ce transporta cu o autoutilitară 2 metri cubi de lemne de foc, de esență salcâm, fără documente legale.

Materialul lemnos, în valoare de 350 de lei, a fost confiscat și lăsat în custodie la Ocolul Silvic Codrii Beiuşului, iar cel în cauză a fost sancționat contravențional conform prevederilor Legii nr.171/2010.

Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.