Polițiștii bihoreni au dat amenzi de 53.195 lei într-o singură zi

147
Poliția Aleșd amenzi 2
Foto © AlesdOnline arhivă

Marți, 21 mai, poliţiştii rutieri şi de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au continuat acţiunile pe şoselele bihorene, pentru prevenirea evenimentelor rutiere, pentru depistarea, identificarea şi tragerea la răspundere a celor care încalcă prevederile legale sau comit infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice, precum şi pentru menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică în rândul comunităţii.

Acţiunile poliţiştilor bihoreni au vizat combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau a drogurilor, conducerea cu viteză excesivă şi depăşirea limitelor legale de viteză.

Ca urmare a abaterilor constatate în traficîn ultimele 24 de ore, au fost aplicate 130 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 53.195 de lei. Totodată, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut opt permise de conducere. De asemenea, au fost reţinute patru certificate de înmatriculare, au fost constatate patru infracțiuni și patru tamponări.

87 de sancțiuni au fost aplicate pentru depăşirea limitelor legale de viteză, 11 pietoni au fost sancționați pentru traversări neregulamentare, 13 participanţi la trafic au fost sancţionaţi pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranţă, au fost sancționați 11 bicicliști, iar opt sancțiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulaţiei rutiere.

Astfel, marți, 21 mai, la ora 15.40, pe D.N. 19, în afara localităţii bihorene Tarcea, a fost depistat în trafic un bărbat de 58 de ani, din Valea lui Mihai, în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 173 de km/h, înregistrată radar.

Conducătorului auto care a depăşit limitele legale de viteză cu peste 50 de km/h a fost sancţionat contravenţional cu 9 – 20 de puncte amendă şi cu suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru 90 de zile.

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.