3.1 C
Aleşd
miercuri, 6 decembrie 2023

Peste 60 de tone deşeuri din Germania , Elveția și Belgia oprite la Borș II

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Borș II, împreună cu lucrători ai Comisariatului Județean Bihor din cadrul Gărzii Naționale de Mediu și reprezentanții Protecției Consumatorului Bihor nu au permis intrarea în ţară a șapte automarfare încărcate cu peste 60 tone de deșeuri. Şoferii nu au putut prezenta documentele necesare importului, conform prevederilor legale în vigoare, astfel că autorităţile de control nu au permis intrarea pe teritoriul României a mijloacelor de transport şi a încărcăturii transportate.

- Publicitate -

Poliţiştii de frontieră bihoreni din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Borș II au efectuat în perioada 16-17.11.2023, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra a șapte automarfare conduse de cetățeni români . Aceștia transportau, conform documentelor de însoțire a mărfii, mobilă  second-hand,articole textile,metal,haine și electrocasnice second–hand de la diferite societăți comerciale din Germania, Elveția și Belgia pentru  firme din România.

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transporturilor în cauză, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanților Comisariatului Județean Bihor din cadrul Gărzii Naționale de Mediu și reprezentanții Protecției Consumatorului Bihor.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că automarfarele erau de fapt încărcate cu 60.501 kilograme de deșeuri, pentru care șoferii nu au prezentat documentația necesară prevăzută de lege pentru importul acestor produse.

În consecinţă, autorităţile de control nu au permis accesul pe teritoriul  României pentru aceste mijloace de transport.

- Publicitate -
- Publicitate -
 

URMĂREȘTE-NE ȘI PE

34,488FaniÎmi place
1,746CititoriConectați-vă
20CititoriConectați-vă
44CititoriConectați-vă
1,520AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI