O tânără a fost filmată în timp ce încercă să ardă steagul maghiar, arborat lângă sediul UDMR Bihor

890
 

În imagini apare o tânără care încearcă să dea foc cu o brichetă steagului Ungariei, arborat la intrarea în sediul UDMR Bihor situat in Pasajul Vulturul Negru din Oradea.

 

Persoana care o filmează reuşeşte să o convingă pe tânără să renunţe la aprinderea steagului. Imaginile au fost postate duminică pe pagina de Facebook a formaţiunii, “RMDSZ Bihar Megye”, care susţine că au fost filmate în noaptea de sâmbătă spre duminică.

“Unii nu sunt capabili la o convieţuire în pace. Această filmare a fost realizată de un tânăr, în noaptea de sâmbătă spre duminică. O tânără a încercat să aprindă drapelul maghiar, dar nu a reuşit pentru că a fost oprită de tânărul care o filma”, este mesajul care însoţeşte videoclipul, pe pagina de Facebook a UDMR Bihor.

Înregistrarea video a fost rapid distribuită de numeroşi internauți, iar incidentul a născut multe comentarii pro şi contra în mediul online, şi nu în termeni foarte civilizaţi. Reprezentanţii UDMR Bihor susţin că vor depune o plângere la Poliţie pentru identificarea şi sancţionarea celei care a încercat să incendieze steagul maghiar.

 
 
Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.