O grenadă ofensivă funcțională și 40 de cartușe găsite de un bărbat care căuta cu detectorul de metale

815

În cursul zilei de marți, în jurul orei 16.05, echipajul pirotehnic al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Crişana” al judeţului Bihor (ISU BH) a fost solicitat să desfășoare, în localitatea Săldăbagiu de Munte, comuna Paleu, o operaţiune de asanare de muniţie rămasă neexplodată.

Sesizarea, primită în dispeceratul ISU BH prin Sistemul Unic 112, a fost făcută de un cetățean, care, utilizând un detector de metale, a descoperit mai multe muniții în pădurea de pe raza localității menționate.

Specialiștii pirotehnicieni mobilizați la fața locului auidentificat o grenadă ofensivă funcțională și 40 de cartușe, provenite din timpul celei de-a doua conflagrații mondiale. Cele 41 de muniții au fost transportate şi depozitate în condiţii de siguranţă, în vederea distrugerii ulterioare prin explozie controlată.

Pompierii militari bihoreni reamintesc persoanelor care descoperă muniţii neexplodate, să nu le atingă, iar când execută diferite activităţi şi depistează muniţii, să sisteze imediat lucrările, să îndepărteze întregul personal din zona periculoasă şi să anunţe de urgenţă, prin intermediul numărului unic 112, serviciile de urgenţă profesioniste.

Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.