O femeie aflată în carantină salvată de pompieri

2050
femeie aflată în carantină salvată de pompieri
Foto ©️ ISU Bihor

Joi, 18 februarie, pompierii militari bihoreni au intervenit în localitatea Șimian, unde au salvat viața unei femei aflate într-o situație de urgență, în propria locuință.

​În jurul orei 10.00, o localnică din Șimian solicita, prin Sistemul Unic 112, intervenția echipajelor specializate pentru salvarea vecinei sale, aflată în carantină, pe care o văzuse, prin geamul ușii, căzută în casă. 

​Pentru salvarea femeii, în vârstă de 69 de ani, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Crişana” a mobilizat de urgență, două echipaje de pompieri militari din cadrul Stației Valea lui Mihai, cu o autospecială de intervenție și cu ambulanța SMURD a subunității.

​Ajunși la adresa indicată de apelantă, pompierii militari au pătruns în locuință cu ajutorul echipamentelor din dotarea autospecialei cu modul de descarcerare (întrucât ușa casei era încuiată), găsind-o pe proprietară, căzută în holul casei, în stare de semiconștiență. Pompierii militari paramedici i-au acordat femeii primul ajutor calificat, astfel că, în câteva minute, proprietara și-a revenit la starea de conștiență, după care, au transportat-o la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean Oradea, pentru investigații și îngrijiri medicale suplimentare.

Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.