-1.9 C
Aleşd
miercuri, 29 noiembrie 2023
 

„Noi umblăm a colinda”, festivalul sărbătorilor, la ERA Park Oradea

Peste 500 de elevi din tot județul participĂ, marți, la un nou festival de cântece specifice acestei perioade, „Noi umblăm a colinda”, organizat de Inspectoratul Școlar în colaborare cu Episcopia Ortodoxă, la ERA Park Oradea.
Evenimentul începe la ora 15:45, sub cupola centrului comercial și este precedat, între orele 12-13, de o paradă a costumelor populare prin Oradea, din fața Policlinicii până la Cetatea Oradea, la care participă 30 de grupuri de colindători.
Festivalul, care are menirea să identifice și să promoveze colindul autentic şi cuprinderea sa într-o culegere, are două componente: una de concurs, în cadrul căreia elevii au cules cântecele bihorene tradiţionale de la vârstnicii din satele lor și una de interpretare, în care vor fi prezentate colinde de largă circulaţie.
Elevii vor urca pe scena ERA Park în port popular autentic, chiar din zona de origine.
Festivalul este organizat de Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor, în parteneriat cu Episcopia Ortodoxă Română a Oradiei, Liceul Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu” Oradea, Facultatea de Teologie Ortodoxă „Episcop Dr. Vasile Coman” Oradea, Asociația Părinți pentru Ora de Religie – Filiala Bihor, ERA Park Oradea și Palatul Copiilor și Elevilor Oradea.

Andreea Stan, Era Park Oradea

- Publicitate -
- Publicitate -
 

URMĂREȘTE-NE ȘI PE

34,423FaniÎmi place
1,746CititoriConectați-vă
20CititoriConectați-vă
44CititoriConectați-vă
1,510AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI