„Noi umblăm a colinda”, festivalul sărbătorilor, la ERA Park Oradea

255
Peste 500 de elevi din tot județul participĂ, marți, la un nou festival de cântece specifice acestei perioade, „Noi umblăm a colinda”, organizat de Inspectoratul Școlar în colaborare cu Episcopia Ortodoxă, la ERA Park Oradea.
Evenimentul începe la ora 15:45, sub cupola centrului comercial și este precedat, între orele 12-13, de o paradă a costumelor populare prin Oradea, din fața Policlinicii până la Cetatea Oradea, la care participă 30 de grupuri de colindători.
Festivalul, care are menirea să identifice și să promoveze colindul autentic şi cuprinderea sa într-o culegere, are două componente: una de concurs, în cadrul căreia elevii au cules cântecele bihorene tradiţionale de la vârstnicii din satele lor și una de interpretare, în care vor fi prezentate colinde de largă circulaţie.
Elevii vor urca pe scena ERA Park în port popular autentic, chiar din zona de origine.
Festivalul este organizat de Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor, în parteneriat cu Episcopia Ortodoxă Română a Oradiei, Liceul Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu” Oradea, Facultatea de Teologie Ortodoxă „Episcop Dr. Vasile Coman” Oradea, Asociația Părinți pentru Ora de Religie – Filiala Bihor, ERA Park Oradea și Palatul Copiilor și Elevilor Oradea.

Andreea Stan, Era Park Oradea

 
 

Urmărește-ne și pe Google News

 
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.