1.5 C
Aleşd
luni, 11 decembrie 2023

MOMENT FESTIV LA POLIȚIA BIHOREANĂ

Azi, 11 iulie, în Sala de Ceremonii a Inspectoratului de Poliție Județean Bihor a avut loc festivitatea de depunere a jurământului de credință de către agenții de poliție bihoreni încadrați din sursă externă.
Ceremonia, încărcată de emoție și solemnitate, a fost condusă de șeful Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, Chestor de poliție, Dr. Liviu Popa, care a prezentat mesajul Inspectorului General al Poliției Române, Chestor de poliție Bogdan Despescu.

- Publicitate -

În prezența prefectului Județului Bihor și a numeroși invitați, cei 15  polițiști bihoreni proaspăt încadrați în rândul Poliției Bihorene au rostit la unison “Jur să respect Constituţia, drepturile şi libertăţile fundamentale ale omului, să aplic în mod corect şi fără părtinire legile ţării, să-mi îndeplinesc cu răspundere şi bună credinţă îndatoririle ce-mi revin potrivit funcţiei şi să păstrez secretul profesional. Aşa să-mi ajute Dumnezeu!”.

La festivitate au participat și familiile celor 15 noi agenți de poliție bihoreni, vădit emoționate de însemnătatea momentului.

Începând cu 1 iulie , cei 15 polițiști s-au prezentat la datorie, urmând să-și desfășoare activitatea ca agenți de ordine și siguranță publică în cadrul posturilor de poliție rurale Abram, Abrămuț, Balc,

Batăr, Buduslău, Boianu Mare, Cherechiu, Derna, Olcea, Roșia, Sârbi, Sâniob, Suplacu de Barcău, Șimian și Viișoara din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor.

Din 25 iulie, timp de trei luni, noii polițiști bihoreni vor participa la cursul de inițiere în carieră, un curs de pregătire intensivă, în cadrul căruia vor învăța tainele meseriei de polițist. După finalizarea cursului, pentru alte trei luni se vor afla în responsabilitatea unui coleg cu experiență, care le va arăta, pas cu pas, ce presupune munca de poliție.

La sfârșitul celor șase luni de probă, aceștia vor susține un examen de definitivare. Odată promovat acest examen, cei 15 agenți de poliție vor deveni polițiști cu acte în regulă, 24 de ore din 24 în slujba comunității.
Le urăm bun venit în rândul Poliției.

- Publicitate -
- Publicitate -
 

URMĂREȘTE-NE ȘI PE

34,532FaniÎmi place
1,745CititoriConectați-vă
21CititoriConectați-vă
44CititoriConectați-vă
1,520AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI