21.2 C
Aleşd
miercuri, 22 mai 2024
Blue Container Aleșd
 

Mihai Jurca este de azi cel mai tânăr city manager al Oradiei

Cipleu Sorin Leontin - PSD Alesd  
 
Mihai Jurca ocupă începând de azi, 7 decembrie, postul de city manager al municipiului Oradea, acesta fiind la cei 37 de ani, cel mai tânăr city manager al orașului.

Acesta a ocupat postul de administrator public prin concurs și a încheiat cu Primăria Oradea un contract de management pe perioadă determinată, respectiv pe perioada mandatului primarului.

Concursul a fost organizat conform normelor Codului Administrativ.

Mihai Jurca a absolvit Facultatea de Relații Internaționale și Studii Europene și un  masterat în Comunicare politică, economică și socială și și-a început activitatea în Primăria Oradea în anul 2007 ca și consilier debutant în cadrul Direcției de Management Proiecte cu Finanțare Europeană (DMPFI). Apoi a lucrat ca expert proiecte la Zona Metropolitană Oradea (ZMO), ca manager de dezvoltare Eurobusiness Park, după care a devenit directorul Asociației pentru promovarea turismului din Oradea și Regiune (APTOR), asociațe pe care a condus-o timp de 5 ani, dezvoltând indicatorii turistici la nivelul orașului Oradea, atrăgând un număr mare de turiști și promovând cu succes imaginea orașului Oradea atât în țară, cât și peste hotare.

Ciprian Blejan

În calitate de administrator public, Mihai Jurca va coordona Departamentul IT din Primăria Oradea, Serviciul Relații cu Publicul, Direcța Patrimoniu Imobiliar, OTL, Clubul Sportiv Municipal (CSM), Agenția de Dezvoltare Locală Oradea (ADLO),  Asociația pentru promovarea turismului din Oradea și Regiune (APTOR), Muzeul Orașului Oradea și se va implica în continuare în procesul de conectare al aeroportului Oradea la destinațiile externe.

“Poziția de administrator public este o poziție pe care îmi doresc să o onorez în primul rând prin îndeplinirea unor rezultate concrete. Astfel, primele activități pe care le voi demara vizează pregătirea unor proiecte cu finanțare europeană, pentru că așa cum se știe de anul viitor se deschide un nou ciclu de finanțare, iar eu îmi doresc să ne clasăm pe prima poziție în atragerea de bani europeni pe cât mai multe direcții, care să aducă dezvoltare Oradiei. Totodată, voi fi responsabil și de implementarea conceptului de smart city, care va duce la reducerea birocrației prin digitalizare, atât la nivelul relației dintre cetățean și Primăria Oradea, cât și în ceea ce privește relația dintre instituția Primăriei Oradea și alte instituții” a declarat city managerul Mihai Jurca.

- Publicitate -
- Publicitate -
 

URMĂREȘTE-NE ȘI PE

35,531FaniÎmi place
1,737CititoriConectați-vă
993CititoriConectați-vă
44CititoriConectați-vă
1,580AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI