Mamă și fiică cu teste PCR false, depistate în Episcopia Bihor

558
 

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei P.T.F. Episcopia Bihor au depistat o mamă și fiică, ambele cetăţeni maghiari, care se întorceau din Ungaria şi care au prezentat la intrarea în ţară două teste PCR false.

 

În data de 22.12.2021, în jurul orei 13:36, la Punctul de Trecere a Frontierei P.T.F. Episcopia Bihor s-au prezentat pentru efectuarea formalităților de frontieră, pe sensul de intrare în țară, două femei, mamă și fiică, ambele cetățeni maghiari, în vârstă de 62, respectiv 31 de ani, călătorind ca pasagere în trenul care circulă pe relația Budapesta – Brașov.

Cu ocazia verificării documentelor de călătorie, persoanele în cauză au prezentat două teste PCR, tipărite pe hârtie, cu numele lor şi efectuate în Austria. 

​În urma verificării codurilor QR de către poliţiştii de frontieră, s-a constatat că testele nu le aparţin de fapt, ambele figurând pe numele unei singure persoane, de sex masculin. Cele două au declarat că au recurs la această metodă deoarece veneau din Austria, ţară care se află pe lista statelor din zona roșie, cu risc epidemiologic ridicat.

​În cauză, polițiștii de frontieră au întocmit acte de urmărire penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de fals material în înscrisuri oficiale și uz de  fals urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

 

Urmărește-ne și pe Google News