Locul I pentru Pompierii Militari Bihoreni la Concursurile Serviciilor Profesioniste pentru Situaţii de Urgenţă, Etapa Zonală

164
 

Lotul sportiv al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Crişana” al judeţului Bihor a reuşit să obţină Locul I la Etapa zonală a Concursurilor Serviciilor Profesioniste pentru Situaţii de Urgenţă, competiţie ce s-a desfăşurat în perioada 26 – 27 iulie a.c, în judeţul Arad şi care a reunit la start echipele judeţelor Alba, Arad, Bihor, Hunedoara şi Timiş.

Competitorii şi-au manifestat spiritul sportiv, îndemânarea şi deprinderile specifice, rezistenţa psihică şi spritul de echipă pe parcursul derulării celor patru probe : “Scara de fereastră”, “Pista cu obstacole pe 100 de metri”, “Ştafeta 4 x 100 de metri” și “Realizarea dispozitivului de intervenţie la motopompă”.

Echipa bihoreană, însoțită de instructorul sportiv, sublocotenent Flore Mihai, coordonată de şeful de lot, Comandantul Detaşamentului de Pompieri Marghita locotenent – colonel Sfechiş Vasile și antrenată de plutonier major Eder Florin, a fost formată din: plutonier major Ardelean Ioan (Staţia de Pompieri Săcuieni), plutonier major Banoş Laszlo (Detaşamentul de Pompieri Marghita), plutonier major Lazoc Cătălin (Detaşamentul de Pompieri Marghita), plutonier major Oprean Cristian (Detaşamentul 2 de Pompieri Oradea), plutonier major Pop Szabolocs (Detașamentul de Pompieri Marghita), plutonier major Popa Octavian Florin (Staţia de Pompieri Săcuieni), plutonier Mălăieș Adrian (Detaşamentul 2 de Pompieri Oradea), plutonier Negrean Vlad (Detașamentul de Pompieri Marghita), sergent major Duca Sergiu (Detașamentul de Pompieri Marghita) și sergent major Suciu Paul (Staţia de Pompieri Săcuieni). În urma parcurgerii celor patru probe, pompierii militari bihoreni au reușit să obțină Locul I în clasamentul general, calificându-se astfel în etapa finală competiţiei, ce se va desfăşura la Iași, în intervalul 27.08.-31.08.2018.

În clasamentul individual, pompierii militari bihoreni au obţinut șase premii, ocupând treptele podiumului după cum urmează:

Proba “Pista cu obstacole pe 100 metri”:
Locul I – plutonier major Banoş Laszlo
Locul II- plutonier major Oprean Cristian
Locul III- sergent major Duca Sergiu

Proba “Scara de fereastră”:
Locul I – plutonier major Oprean Cristian
Locul II – plutonier major Popa Octavian
Locul III- sergent major Duca Sergiu

Totodată, la “Proba Individuală Cumulată (Duel)” (care nu constituie propriu-zis o probă de concurs, dar reprezintă un rezultat al însumării rezultatelor obţinute de concurenţi la probele “Pista cu obstacole pe 100 metri” şi “Scara de fereastră”), Locul I i-a revenit plutonierului major Oprean Cristian, Locul II, plutonierului major Popa Octavian și locul III, sergentului major Duca Sergiu.
În clasamentul final al concursului, lotul sportiv al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Crişana” al judeţului Bihor a fost urmat de cel al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad, iar locul III i-a revenit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Alba.

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.