Jandarmeria Bihor anunță ample măsuri de asigurare a ordinii şi liniştii publice în weekend

2440
Jandarmi Aleșd
Foto © Jandarmeria Bihor

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Bihor va asigura atât independent cât și în sistem integrat cu celelalte forte ale Ministerului Afacerilor Interne, ordinea şi liniştea publică în zona de competenţă.

 

În acest sfârșit de săptămână, efective din cadrul inspectoratului împreună cu polițiștii bihoreni, vor desfăşura misiuni specifice pe linia menţinerii unui climat de ordine şi siguranţă publică pentru cetăţeni, în zonele de agrement, pe trasee turistice şi în staţiunile balneoclimaterice: Băile Felix şi Băile 1 Mai.

Vor fi executate misiuni specifice în vederea desfăşurării într-un climat de normalitate a manifestărilor cultural-artistice, după cum urmează: în data de 02.10.2020, începând cu ora 18:30 la concertul organizat de trupa Direcția 5 în Cetatea Oradea,.

Tot începând de astăzi până duminică, 04.10.2020, vom asigura măsuri de ordine publică la ,,Festivalului Internațional de Film Transilvania – Oradea” organizat de Asociația Film și Cultură Urbană.

Reamintim că jandarmii din cadrul dispozitivelor de ordine şi siguranţă publică vor acţiona în scopul prevenirii şi combaterii fenomenului contravenţional şi infracţional, îndrumarea, informarea şi acordarea de asistenţă turiştilor şi persoanelor aflate în dificultate, adoptarea unor măsuri eficiente de menţinere a ordinii şi siguranţei publice în zonele de responsabilitate, asigurandu-se totodatăintervenţia la evenimentele semnalate prin S.N.U.A.U. 112. 

Totodată vom urmări respectarea normelor de conduită sanitară și distanțare interpersonală, conform reglementărilor în vigoareimpuse pentru prevenirea și limitarea extinderii infecțiilor cu virusul SARS-CoV-2.

Recomandări:

Tuturor participanţilor la manifestările de orice natură organizate în această perioadă le reamintim: să respecte normele de conduită sanitară, să supravegheze îndeaproape comportamentul copiilor, să acorde o atenţie sporită modului de păstrare şi asigurare a bunurilor şi obiectelor personale şi să înştiinţeze prompt forţelor de ordine, cu privire la orice comportament contrar normelor legale de convieţuire socială sau bunelor moravuri. 

Reamintim cetăţenilor că pot apela cu încredere, în orice situaţie, la ajutorul jandarmilor prezenţi la evenimentele publice şi că intervenţia acestora poate fi solicitată în mod direct sau prin apelareanumărului unic de urgenţe – 112.

 
 
Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.