Intervenţii pentru înlăturarea efectelor fenomenelor meteorologice/hidrologice periculoase

207

Forţele şi mijloacele de intervenţie ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” al judeţului Bihor acţionează pentru înlăturarea efectelor fenomenelor meteorologice/hidrologice periculoase, manifestate în localităţile Beiuş, Drăgoteni şi Delani situate în zona bazinului Crişul Negru, aflat sub incidenţa Codului Portocaliu de inundaţii.

 

Echipajele  Secţiei de Pompieri Beiuş au fost mobilizate pentru evacuarea apei  acumulate în urma ploilor abundente în curţile a patru gospodării situate în Beiuş, pe străzile Lucian Blaga (curte), Plopilor (curte şi o anexă), Republicii (curte) şi 1 Decembrie (curte), în beciul şi curtea  unei gospodării şi pe un hectar de teren din localitatea Delani, respectiv pe strada Plopilor din Beiuş.
Totodată, în urma precipitaţiilor înregistrate şi a revărsării Văii Drăgoteni, au fost afectate Drumul Comunal 215 (parţial) şi zece gospodării din localitatea Drăgoteni (patru curţi, două beciuri, patru locuinţe).
Pentru gestionarea cât mai operativă şi eficientă a situaţiilor de urgenţă survenite, au fost suplimentate forţele şi mijloacele de intervenţie atât cu personal  din cadrul Secţei Beiuş aflat în ture libere, cât şi cu echipaje ale Detaşamentului 1 de Pompieri Oradea (cu un autocamion de intervenţie, cinci motopompe transportabile şi o motopompă remorcabilă) şi ale Staţiei de Pompieri Ştei (cu un autocamion de intervenţie, o barcă şi trei motopompe transportabile).
La această misiune, coordonată de Prefectul judeţului Bihor, domnul Claudiu Pop şi  condusă în teren de către Inspectorul Şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Crişana”, General de brigadă dr. Baş Ioan, sunt mobilizaţi  40 de  pompieri  militari cu două autospeciale, trei autocamioane de intervenţie, 12 motopompe şi două bărci.

În data de 13 iunie, forţele şi mijloacele de intervenţie ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” au desfăşurat şase misiuni de înlăturare a efectelor fenomenelor meteorologice/hidrologice periculoase.

Echipajele de pompieri militari din cadrul Detaşamentului 1 Oradea au intervenit cu motopompele din dotare, pentru evacuarea apei din curţile a două gospodării situate pe străzile Ciheiului şi Făcliei, respectiv din subsolul unui bloc de locuinţe de pe strada Agricultorilor din municipiu.
De asemenea, forţele de intervenţie ale aceleiaşi subunităţi au acţionat în zona Pieţei 1 Decembrie din Oradea, pentru îndepărtarea unui copac doborât de vântul puternic pe o alee.
În aceeaşi zi, pompierii militari din cadrul Secţiei Beiuş şi Gărzii 1 Mai au evacuat apa din subsolurile unei locuinţe din Mizieş, respectiv al unei case de pe strada Narciselor din Oradea.

 

Urmărește-ne și pe Google News

 
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.