7 C
Aleşd
vineri, 24 martie 2023

Interesul de partid stă mai presus decât interesul general, Drumul Apusenilor – „trântit” de PNL, în Consiliul Judeţean!

Urmărește-ne și pe Google News

Interesul de partid stă mai presus decât interesul general. De prea multe ori românii au fost sabotaţi de clasa politică din Capitală. Iată, însă, că politica este cât se poate de curbă şi la nivel local. Aşa se face că un proiect demarat şi votat de PNL în mandatul trecut, din Consiliul Judeţean, este trimis acum la reciclat tocmai de grupul PNL, pe considerente politice! Traseul regional Transilvania Nord – Drum Apuseni este titlul proiectului prin care Bihorul ar urma să atragă 18 milioane de euro, cu posibilitate de suplimentare de până la 27 milioane de euro în anii următori. Proiectul este periclitat, însă, de jocurile politice din CJ Bihor. Mai concret, de atitudinea de Opoziţie neglijată, dusă spre extrem, adoptată de PNL faţă de actualul trio Pasztor (UDMR) – Mang (PSD) – Bodea (ALDE) de la şefia Consiliului Judeţean.

Nihil sine… PNL

- Publicitate -

În atitudinea de la vot a opozanţilor liberali nu cântăreşte deloc faptul că proiectul respectiv face parte dintr-un proiect de infrastructură rutieră la nivel regional, agreat de către toate cele şase judeţe din regiunea de Nord-Vest: Bihor, Cluj, Sălaj, Satu-Mare, Maramureş şi Bistriţa-Năsăud. S-ar crea, astfel, o reţea regională integrată de drumuri în Nord-Vest, pe bani europeni (prin POR), care să contribuie la dezvoltarea judeţelor. Luni, însă, grupul PNL din CJ Bihor a vrut să arate subţirii majorităţi tripartite că niciun proiect major al Judeţului nu poate trece fără girul PNL-ului condus de Ilie Bolojan. În ciuda marketing-ului etalat de şeful udemerist Pasztor.

Ruta aleasă în Bihor pentru regio-drumul ce duce în Apuseni, încă din mandatul preşedintelui Cornel Popa, porneşte din DN 79, de la Salonta, şi continuă spre Tinca, Beiuş, Stâna de Vale, Remeţi, Coada Lacului şi mai departe, în judeţul Cluj, spre Barajul Drăgan, cu continuare spre celelalte judeţe din NV, până spre graniţa cu Ucraina. Aşadar, ruta montană aleasă pentru judeţele Bihor şi Cluj ar moderniza drumuri aflate acum într-o stare jalnică, fiind practic impracticabile în zona Remeţi – Coada Lacului – Valea Drăganului (Barajul Drăgan).

Citeste articolul complet pe Bihon.ro

- Publicitate -
- Publicitate -
 
 

URMĂREȘTE-NE ȘI PE

32,763FaniÎmi place
1,768CititoriConectați-vă
41CititoriConectați-vă
1,420AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI