Instituţia Prefectului Bihor a finalizat pregătirile pentru alegerile parlamentare

188
Instituția Prefectului – Județul Bihor a finalizat pregătirile pentru alegerea Senatului și a Camerei Deputaților care vor avea loc duminică, 6 decembrie, începând cu ora 07.00.

Mâine, 5 decembrie, vor fi distribuite către birourile secțiilor de votare de la nivelul județului Bihor materialele necesare procesului electoral, din care menționăm:

– 3.275 ștampile cu mențiunea „VOTAT“

– 655 ștampile de control

– 1.103.856 buletine vot

– 514.129 de autocolante cu mențiunea „VOTAT“

Totodată, în cele 655 de secții de votare din județul Bihor vor ajunge următoarele cantități de echipamente de protecție și produse sanitare:

– 150.000 măști de protecție

– 125.000 de perechi de mănuși de protecție

– 1.200 litri de dezinfectant.

În premieră, Sala Sporturilor „Antonio Alexe” va funcționa ca centru logistic pentru predarea proceselor verbale cu rezultatele alegerilor și a buletinelor de vot utilizate, după încheierea procesului de vot. Predarea materialelor în urma votului se va efectua cu respectarea obligatorie a unui program prestabilit pe ore și departajat pe zone, urmând un fluxul sanitar și logistic în interiorul clădirii. Programul de predare trebuie respectat conform planificării și poate fi vizualizat aici: https://bh.prefectura.mai.gov.ro/wp-content/uploads/sites/21/2020/12/Grafic-Preluare.pdf

Menționăm că la buna desfășurare a procesului electoral contribuie cadrele Inspectoratului Județean de Poliție Bihor, Poliției Locale, Inspectoratului de Jandarmi Județean Bihor, Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Crișana” al județului Bihor, Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Oradea, Școlii de Pregătire a Agenților de Frontieră Avram Iancu Oradea, Serviciului Public Comunitar de Regim Permise de Conducere și Înmatriculări Bihor, Serviciului Public Comunitar de Pașapoarte Bihor, precum și alte structuri M.A.I, totalizând 1.774 de efective.

Un alt element de noutate îl aduce plata pe card, prin virament bancar, a personalului implicat în procesul de organizare șidesfășurare a alegerilor parlamentare la nivelul județului Bihor. Plățile se vor efectua după încheierea scrutinului, cele prin virament bancar fiind prioritare celor în numerar. Pentru a beneficia de plata prin virament, beneficiarii trebuie să facă dovada că sunt proprietarii contului punând la dispoziție uncod IBAN, emis de bancă. Precizăm, de asemenea, că nu se pot efectua plăți multiple utilizând același cod IBAN. Reamintim că acest demers a fost inițiat, în premieră națională, în cadrul alegerilor locale din 27 septembrie, și se înscrie în agenda de digitalizare pe care prefectul Dumitru Țiplea o are în vedere de la începutul mandatului său.

Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.