Începe UniFEST- Festivalul Studenților din România

78
 

Uniunea Studenților din România (USR) organizează în perioada 2-12 noiembrie 2018, cea de-a XVII-a ediție a celui mai mare și mai așteptat festival studențesc din țară, și anume, UniFEST. An de an, sub egida: „Distracție gratis, nu degeaba!”, membri asociațiilor studențești pregătesc nenumărate evenimente culturale, sportive, de educație formală și non-formală și de divertisment, urmărind să le stârnească interesul colegilor și totodată să se distreze, legând cele mai strânse prietenii.

 

Organizat simultan, în peste 20 de centre universitare din țară, cele 11 zile de festival le oferă studenților din toate colțurile României accesul gratuit la o serie de activități menite să promoveze cultura, educația formală și non-formală, creativitatea, spiritul civic, sănătatea dar și sportul.
2018 fiind numit și Anul Centenarului Marii Uniri, este un prilej în plus de a promova cultura în rândul tinerilor studenți din România, astfel, cea de-a XVII-a ediție a festivalului UniFEST este dedicată acestei însemnate sărbători naționale, fiind un semn de recunoștință pentru toate eforturile depuse de către predecesorii noștri în vederea realizării unității naționale.

Universitatea din Oradea este reprezentată de 6 asociații studențești, care au pus umărul la treabă și au pregătit activități și evenimente care, speră tinerii, le va stârni interesul colegilor de facultate, participând într-un număr cât mai mare la programul pregătit. Astfel, la nivel local, responsabili cu distracția, sportul și promovarea culturii sunt: Asociația Studenţilor Economişti din Oradea (ASEO), Asociaţia Studenţilor Ingineri din Oradea (ASIO), Asociaţia Studenţilor Medicinişti din Oradea (ASMO), Asociația Studenților și Elevilor Basarabeni(ASEB) și Asociaţia de Responsabilitate şi Dezvoltare a Tineretului Oradea (ARDT).

Promovarea sportului și menținerea unui stil de viață sănătos sunt caracteristicile urmărite de către studenții ingineri din Oradea, care doresc să vă transmită că v-au pregătit 4 zile de competiții sportive pe care nu le puteți rata, organizând pentru cel de-al patrulea an consecutiv “Cupa Tesla”. Acest eveniment competițional sportiv dedicat studenților de la facultățile cu profil tehnic însumează trei campionate de: fotbal, basket și tenis de masă. Echipele participante vor fi alcătuite din studenți, profesori și angajați ai companiilor din domeniul ingineriei, competițiile urmând a se desfășura în zilele de 3-4 și 10-11 noiembrie pe terenul sintetic al universității dar și la sala de jocuri din incinta campusului universitar.
Importanţa educaţiei formale nu este contestată, însă în completarea ei, cea non-formală va avea un loc de cinste în perioada aceasta şi va fi reprezentată prin traininguri de comunicare, vorbit în public dar și lucru în echipă, care se vor desfășura la Biblioteca Universității din Oradea, în zilele de marți, joi și vineri. De asemenea asociațiile vor organiza campanii de informare a studenților, seară de film, karaoke și o competiție de vânătoare de comori.

Asociația Ștudenților Economiști din Oradea pregătește o nouă ediție de “ASEO Movie Nights”, o activitate prin care organizatorii doresc să reunească un număr cât mai mare de studenți, pentru a viziona un film și totodată pentru a comunica și a se cunoaște mai bine. Astfel, dacă sunteți curioși care este filmul ales, tinerii econimiști vă invită să le fiți alături miercuri seara, începând cu ora 19:00 în Aula Magna a Universității din Oradea. O nouă zi, o nouă provocare, iar membri Asociației de Responsabilizare și Dezvoltare a Tineretului Oradea sunt bucuroși să vă pregătească un Quiz Event, respectiv un concurs de cultură generală, urmărind să formeze echipe de câte 2-5 studenți, care să demonstreze că informațiile învățate în băncile facultății nu sunt de prisos.

Campaniile de informare pentru stundenți sunt pregătite de către Asociația Studentilor Mediciniști din Oradea (ASMO) și urmăresc să aducă la cunoștința tineretului pericolele anorexiei și bulimiei demarând proiectul „Ana și Mia m-au ucis”, și să explice că ele nu sunt diete, ci boli mortale. Scopul său este de a promova o viață sănătoasă și un corp sănătos, în paralel cu dezvăluirea adevărului despre pericolele acestor boli. Totodată se vor oferi informații și despre campania “Donează sânge. Fii erou!”.
A spus cineva “petrecere”? Ei bine, pentru a face tot evenimentul unul memorabil, zori zilei trebuie să vă găsească alături de cei mai petrecăreți dintre studenți în localurile din centrul orașului, la petrecerile tematice organizate în serile săptămânii următoare.

În acest fel s-au pregătit cele șase asociații studențești să celebreze viața studențească. Studenții voluntari vă invită să le fiți alături pe toată durata celor 11 zile de festival, garantându-vă experiențe inedite, acumularea de idei și informații noi, și nu în ultimul rând, multă distracție.

Program UNIFEST la Oradea:
03 – 04 noiembrie
11:00 – 16:00 – CUPA TESLA, Teren sintetic U.O
06 noiembrie
16:00-19:30 – TRAINING, Bibliotecă U.O
17:00 – TRAINING PUBLIC SPEACKING, Bibliotecă U.O
18:00 – PREZENTARE „ANA ȘI MIA” ȘI „DONEAZĂ SÂNGE, FII EROU!”, Aula Magna
20:00 – BEERPON, Juice Pub
07 noiembrie
16:00 – STAND INFORMARE ALIMENTAȚIE SĂNĂTOASĂ, Bibliotecă U.O
19:00 – SEARĂ DE FILM, Aula Magna
20:00 – QUIZ, Morrigans
22:30 – KARAOKE, Green Pub
08 noiembrie
16:00 – STAND INFORMARE ALIMENTAȚIE SĂNĂTOASĂ, Bibliotecă U.O
16:00 – 19:30 – TRAINING GESTIONAREA TIMPULUI, Bibliotecă U.O
19:00 – QUIZ, Select
22:00 – STUDENTS PARTY- LATINO PARTY, Green Pub
22:00 – STUDPARTY, Juice Pub
09 noiembrie
11:00 – 14:00 – STAND INFORMARE NOTACCO, Bibliotecă U.O
12:00 – 16:00 – Book Switch, Bibliotecă U.O
14:00 – TRAINING LEADERSHIP, Bibliotecă U.O
10 – 11 noiembrie
11:00 – 16:00 – CUPA TESLA, Sala de jocuri U.O
– TRAINING BLS, FMF/ King Pong – str. Vasile Alecsandri
12 noiembrie
11:00 – TREASURE HUNT, Campus U.O

Paula Lele

 
 
Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.