Incendiu la o locuință din cauza unei lumânări care o fost lăsată aprinsă și nesupravegheată

344

Pompierii militari orădeni au intervenit miercuri dimineață pentru stingerea unui incendiu produs la o locuință de pe strada Alexandru Sahia din municipiu.

Apelul care sesiza producerea evenimentului a fost primit în dispeceratul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Crișana”, în jurul orei 08.25, moment în care, la fața locului, au fost mobilizate operativ, echipajele Detașamentului 1 de Pompieri Oradea, cu douăautospeciale de lucru cu apă și spumă. 

La sosirea forțelor de intervenție, incendiul se manifesta într-una dintre încăperile casei, celelalte camere fiind inundate cu fum.

Pompierii militari au localizat și lichidat incendiul în mai puțin de 10 minute, împiedicând propagarea flăcărilor la întreaga casă și limitând pagubele la o canapea și materiale textile.

În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit că evenimentul a fost, cel mai probabil, generat de o lumânare aprinsă lăsată nesupravegheată. 

Din fericire, în acest caz nu au existat persoane rănite, însă vă reamintim că, săptămâna trecută, în urma unui incendiu provocat tot de o lumânare aprinsă lăsată nesupravegheată, două persoane s-au intoxicat cu fum, viața uneia dintre acestea, care era în imposibilitatea de a se autoevacua din locuința inundată cu fum, fiind salvată de echipajele de pompieri ajunse rapid la fața locului.

​În acest context, subliniem încă o dată, importanța respectării măsurilor de prevenire a incendiilor provocate de lumânări, evenimente care se pot solda atât cu pagube materiale, cât și cu rănirea unor persoane sau chiar cu pierderi de vieți omenești. Astfel, este foarte important să stingeţi lumânările atunci când părăsiţi încăperea și să vă asigurați că sunt stinse complet în timpul nopţii. De asemenea, vă recomandăm să nu amplasaţi lumânările aprinse în apropierea materialelor combustibile (mobilier, perdele, cărți, draperii, hârtie etc.) ori în locuri unde pot ajunge copiii şi animalele, pentru a nu le răsturna şi provoca incendii. Folosiți întotdeauna un suport special pentru lumânări, care să fie rezistent la temperaturi ridicate și suficient de mare pentru a proteja de picături de ceară topită.

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.