Guvernul României a alocat integral, în timp record, banii ceruţi pentru victimele inundaţiilor din Bihor

259

Guvernul României a alocat integral, în timp record, fondurile necesare pentru înlăturarea efectelor produse de inundaţiile din luna iunie pe teritoriul județului Bihor, conform raportului avizat de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Bihor (CJSU) sub conducerea prefectului Dumitru Țiplea. Prin Hotărârea de Guvern nr. 531/2020 privind alocarea unei sume din Fondul de intervenție la dispoziția Guvernului pentru unele unități administrativ-teritoriale afectate de calamitățile naturale, pentru județul Bihor a fost alocată suma de 13,3 milioane lei. 

Toate cele 22 de unități administrativ-teritoriale, totalizând 67 de localități, cuprinse în raportul înaintat de CJSU Bihor către Guvernul României, au beneficiat de fondurile solicitate pentru efectuarea lucrărilor de refacere a obiectivelor de infrastructură, respectiv drumuri comunale, județene, poduri, podețe și lucrările de apărare de pe cursurile de apă.

Cea mai mare sumă, în valoare de 1,97 milioane lei, a fost alocată Consiliului Județean Bihor pentru refacerea a două poduri, a unui podeț, precum și a cca 9 kilometri de drumuri județene. 

Reamintim că rapoartele de evaluare a pagubelor au fost întocmite în urma inspecțiilor în teren, de către comisiile de specialiști constituite prin Ordinele de prefect din data de 15, respectiv 24 iunie.

 
Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.