Gala Premiilor Bihorel nu s-a dezmințit nici de această dată. A fost o reușită.

133
 

Săptămânalul BIHOREANUL a împlinit 18 ani de la apariţia primului număr, iar în seara de joi, 13 decembrie, a petrecut cu prietenii şi duşmanii care au avut destul curaj să accepte invitaţia.

Peste 350 de persoane – invitaţi, parteneri, oficialităţi, reprezentanţi ai vieţii politice, sociale şi culturale, mass-media şi prieteni – au fost prezenți la sala de evenimente Armonia, la Majoratul BIHOREANULUI, în cadrul căruia s-au decernat şi Premiile lui Bihorel pentru anul 2018.

Au confirmat prezenţa primarul Ilie Bolojan, viceprimarii Mircea Mălan şi Florin Birta, subprefectul Iulius Delorean, vicepreşedintele CJ Bihor Traian Bodea, fostul prefect Claudiu Pop, managerul Spitalului Judeţean, Gheorghe Carp, rectorul Universităţii din Oradea, Constantin Bungău, şeful Poliţiei Bihor, Alin Haniş şi mulţi alţii.

În schimb, deşi au fost invitaţi, au refuzat să fie prezenţi membrii de frunte ai PSD şi UDMR, începând cu Ioan Mang sau Cseke Attila, dar și Florian Bodog, Szábo Ödön ori Pásztor Sándor. Pe unii dintre ei, boicotul nu i-a salvat însă de premii, atâta tot că le-a fost mai greu – sau chiar imposibil – să dea replica.

Programul serii a fost variat. Pe lângă Gala Premiilor lui Bihorel, a mai fost programată o întâlnire „patriotică”, cu Avram Iancu, şi una cu Sax Machine, în așa fel ca invitaţii să se lămurească despre ce e vorba.

De asemenea, „în seara asta mare, cu toţii au cântat” cu trupa Compact , condusă de inconfundabilul Paul Csucsi, care a concertat live, special pentru BIHOREANUL.

Mesele au fost pline cu bunătăţuri, pregătite atât de chef Ionuţ Lupu de la Armonia Venue, cât şi de bucătarii pricepuţi ai Carmangeriei Sorina, care au venit cu al lor bufet tradiţional, cu preparate din cea mai gustată legumă autohtonă: porcul. Candy bar-ul nu a fost de post, căci a fost de dulce: Janette Cakes a pregătit peste 1.000 de prăjituri şi un tort delicios!

Invitaţii au avut șansa să se „tragă în chip” cu Bihorel, la Photo Booth tematic, şi s-au putut minuna la Ieslea Naşterii Bihoreanului, o creaţie în mărime naturală – ba chiar mai mult decât atât – cu Cei Trei Mangi de la Răsărit şi alte personaje.

In concluzie: Gala premiilor Bihorel a fost o petrecere pe cât de acidă pe atât de plăcută.

La anu și la mai mare!

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.