Festival turcesc culinar în Cetatea Oradea – Anatolian Food Festival

243

În perioada 3-5 august, pentru iubitorii de artă, preparate orientale, obiceiuri și meșteșuguri otomane, va avea loc, la Cetatea Oradea, “Anatolian Food Festival” sau Festivalul Turcesc după cum a fost denumit în anii anteriori.

Pe parcusul celor trei zile, “Anatolian Food Festival” se va desfășura între orele 11:00 şi 23:00 şi va aduce în centrul atenţiei atât meşteşugurile, dansurile şi cântecele Anatoliei, cât şi renumita bucătărie turcească, ilustrată printr-o expoziţie culinară care cuprinde în jur de 20 de standuri cu bunătăţi de toate felurile: tantuni, șuberek, plăcinte gözleme, kebab, baklava, rahat turcesc, kadaif. Cafeaua, ceaiul turcesc, șerbetul Hurrem și limonada otomană vor fi și ele preparate tradițional, cu ingrediente și metode specifice bucătăriei  Anatoliei.

Anatolian Food Festival este unul dintre evenimentele de avengură ale Fundației Tuna care își propune să promoveze cultura turcă prin ceea ce este specific ei: ospitalitatea turcească, arta veche, folclorul și, foarte important, arta gastronomică. Evenimentul va cuprinde, pe lângă comercializarea preparatelor culinare tradiţionale, şi o serie de ateliere de creaţie artistică specifică culturii Imperiului Otoman.

 
Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.