Expoziția ”Oradea – Deceniile roșii”

132

Muzeul Cetății și Orașului Oradea organizează, în perioada 22 noiembrie 2016 – 31 ianuarie 2017, o expoziție inedită cu imagini în premieră din perioada vizitelor lui Gheorghe Gheorghiu Dej în regiunea Crișana și a lui Nicolae Ceaușescu în județul Bihor.
Expoziția intitulată ”Oradea – Deceniile roșii. Vizitele lui Dej și Ceaușescu în Bihor” va fi găzduită de Muzeul Cetății și Orașului Oradea, Corp A, parter, latura nordică. Sunt expuse peste 100 de imagini surprinse în timpul vizitei lui Dej realizată în regiunea Crișana în anul 1961, respectiv instantanee cu cuplul prezidențial Ceaușescu, din perioada celor opt vizite: din 18 februarie 1966, 14 iulie 1969, 16 mai 1970, 16 iunie 1976, 14 iunie 1977, 17 septembrie 1979, 19 iunie 982 și 11 iunie 1987.
Colecția de fotografii cu vizitele lui Nicolae Ceaușescu a fost pusă la dispoziția muzeografilor Muzeului Cetății și Orașului Oradea de Nicolae Meseșean, fotograful oficial al vizitelor prezidențiale, iar selecţia a fost realizată de către specialiştii instituţiei culturale orădene. De asemenea, un rol important în pregătirea evenimentului l-a avut și drd. Cristian Culiciu. Expoziția, care se află în lucru de trei luni, va fi animată și de o serie de obiecte propagandistice donate de orădeni în cadrul campaniei ”Nu arunca trecutul, adu-l la Muzeu!”.
Program de vizitare, de marţi până duminică, în intervalul orar 9-17.

 
 

Urmărește-ne și pe Google News

 
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.