Elevii se pregătesc să salveze vieți – o inițiativă responsabilă a I.S.U. Crișana

187

Concursurile şcolare „Prietenii Pompierilor” şi „Cu Viaţa Mea Apăr Viaţa”

 

 

În data de 12 mai a.c.,  începând de la ora 09.00, pe baza sportivă a Liceului cu Program Sportiv ”Bihorul” Oradea, se va desfăşura faza judeţeană a concursului cercurilor tehnico-aplicative „Prietenii Pompierilor” şi a concursului de protecţie civilă „Cu viaţa mea apăr viaţa”, cu participarea echipelor calificate în urma competiţiilor desfăşurate la nivel zonal.

Activitatea, organizată de Inspecţia de Prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” al judeţului Bihor, cu sprijinul Inspectoratului Şcolar Judeţean Bihor, vizează dezvoltarea şi promovarea unor atitudini şi comportamente adecvate în cazul producerii unor situaţii de urgenţă şi totodată stimularea spiritului civic în rândul tinerei generaţii.

Concursul ” Prietenii pompierilor ” cuprinde trei probe: o probă scrisă şi două probe practice („Pista de îndemânare peste obstacole” şi „Ştafeta de 400 metri cu obstacole”), iar echipele participante sunt constituite din băieţi şi fete cu vârste cuprinse între 11 ani şi 15 ani, fiecare echipaj fiind format din 10 elevi (un comandant, opt concurenţi şi o rezervă).

Competiţia „Cu viaţa mea apăr viaţa” se organizează distinct, pe două niveluri (ciclul gimnazial şi ciclul liceal), fiecare echipă, formată din patru membri (trei concurenţi şi o rezervă), susţinând o probă scrisă şi două probe practice: „Transportul asistat al unui accidentat aşezat pe targă pe distanţa de 50 metri” şi „Deplasarea cu masca pe figură într-un raion cu obstacole, contaminat”

 

Urmărește-ne și pe Google News

 
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.