Duminică în Cetatea Oradea personalul SMURD Bihor (medici, asistenți, pompieri militari) vor derula o serie de acțiuni cu prilejul sărbătoririi a 25 de ani de activitate

300

Activități organizate în Cetatea Oradea, cu prilejul sărbătoririi a 25 de ani de activitate a SMURD BIHOR

În data de 12 octombrie a.c., Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare Bihor a împlinit 25 de ani de activitate contra cronometru pentru salvarea vieților omenești. În acest context, SMURD Bihor va marca un sfert de secol de la înfiinţare, prin activități speciale, desfășurate împreună cu și pentru cei în slujba cărora se află, activități la care va fi prezent Secretarul de Stat în Ministerul Afacerilor Interne, Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, dr. RAED ARAFAT.

Astfel, duminică, 28 octombrie a.c., în Cetatea Oradea, personalul SMURD Bihor (medici, asistenți, pompieri militari) vor derula o serie de acțiuni menite să releve aspecte din viața și activitatea acestui serviciu creat în slujba vieții, pregătind totodată, populația în domeniul situațiilor de urgență, cu accent pe acordarea primului ajutor.
Avem deosebita plăcere de a invita reprezentanţii mass-media şi cetăţenii interesaţi, la activităţile ocazionate de acest eveniment, care se vor desfăşura după următorul program :

între orele 10.30 – 15.00:
o Atelier de prezentare prim ajutor pe categorii de vârstă (prim ajutor pentru
sugari, copii și adulți);
o Atelier de prezentare a ambulanței tip C din dotarea SMURD și a
autospecialei de descarcerare (echipamentele și accesoriile utilizate de
echipajele de descarcerare);
o Atelier de prezentare a autospecialei de scafandri și a autospecialei CBRN (de primă cercetare și evaluare chimică, biologică, radiologică și nucleară);
o Atelier de informare preventivă în domeniul situațiilor de urgență;
o Atelierul de promovare a profesiei de pompier – prezentare pliante,
recrutarea potențialilor candidați pentru admiterea în instituțiile militare de
învățământ.

între orele 09.00 -12.30: Concursul Go4Life

La acest concurs sunt înscrise 36 de echipe a câte 5 membri, totalizând 180 de elevi (clasele IX-XII) din cadrul a 19 licee care și – au anunțat participarea și unde, începând cu data de 15 septembrie a.c., 20 de medici rezidenți din cadrul UPU-SMURD au ținut cursuri de prim ajutor (Colegiul Național “Mihai Eminescu”, Liceul Teoretic „Aurel Lazăr”, Liceul Ortodox “Episcop Roman Ciorogariu”, Colegiul Tehnic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Iosif Vulcan”, Colegiul Național „Emanuil Gojdu”, Liceul Teoretic „Lucian Blaga”, Colegiul Tehnic „Constantin Brâncuși”, Colegiul Tehnic „Traian Vuia”, Liceul „Don Orione”, Liceul Teoretic German „Friedrich Schiller”, Liceul Tehnologic Sanitar „Vasile Voiculescu”, Liceul Teoretic „Henri Coandă”, Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu”, Liceul Penticostal „Betel”, Liceul Teologic Romano – Catolic „Szent Laszlo”, Liceul de Arte, Liceul cu Program Sportiv „Bihorul” și Colegiul Economic „Partenie Cosma”. Startul și finalul concursului vor avea loc în curtea Cetății Oradea, iar pe parcursul competiției echipele vor parcurge opt probe (de prim ajutor, îndemânare și perspicacitate) pe trasee liber alese, în municipiu.

între orele 13.00 -15.00 Festivitatea aniversară:

o Premierea echipelor clasate pe primele trei locuri (premii constând în articole pentru activități outdoor oferite de SMURD Bihor, sprijinit de Fundația pentru SMURD și Asociația SARTISS Oradea)
o Cuvântul oficialităților
o Amintiri ale foștilor și actualilor membri ai echipajelor SMURD
o Închiderea festivității.

De asemenea, cu ocazia sărbătoririi Zilei SMURD Bihor în anul Centenarului Marii Uniri, în cadrul festivității vor fi conferite 100 de plachete aniversare, persoanelor care și-au adus contribuția la dezvoltarea SMURD Bihor.

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.