Duminică 1 octombrie, clădirea Primăriei Oradea a fost iluminată în roz pentru a semnaliza pericolul reprezentat de cancerul la sân

278
primaria-oradea-roz

Organizația de femei a PNL Oradea, a organizat o serie de evenimente care au avut menirea de a  informa femeile și a le conștientiza de pericolul îmbolnăvi de cancer la sân, care atinge una din 8 femei. Dorim să le facem să înțeleagă necesitatea de a urmări orice semne care ar arăta o boală a sânilor, pentru că, 70% dintre aceste cancere au fost depistate de femei prin autopalpare. Din păcate, cancerul la sân este în continuare în topul cancerelor la femei. Doar anul trecut, în județul Bihor, un număr de 244 de femei au primit acest diagnostic. Depistat la timp, acest cancer se poate vindeca, de aceea credem că e importantă prevenția și orice acțiune în acest sens. În Bihor, în 2016, 7 persoane pe zi au primit cumplitul diagnostic de cancer, de diferite tipuri. Acest trist adevăr ne motivează să vorbim mai mult despre prevenție și nu doar să vorbim, dar să o și facem efectiv!, transmite Organizaţia de Femei a PNL Bihor.

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.