Doi tineri sirieni opriţi de poliţiştii de frontieră la graniţa cu Ungaria

97

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Diosig – judeţul Bihor au depistat în zona de competență doi tineri din Siria, solicitanţi de azil în ţara noastră, care intenţionau să treacă ilegal frontiera în Ungaria.

În data de 06.12.2019, poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Diosig – I.T.P.F. Oradea au desfăşurat o acțiune pe linia prevenirii şi combaterii migraţiei ilegale și a infracționalității transfrontaliere în zona de competenţă.

Astfel, în jurul orei 20.30, la aproximativ un km faţă de linia de frontieră, au fost observate două persoane de sex masculin care nu îşi justificau prezenţa în zona de frontieră, aceastea fiind preluate şi transportate la sediul instituției pentru cercetări.

În cadrul verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că persoanele sunt doi tineri sirieni, în vârstă de 23, respectiv 26 de ani, solicitanţi de azi în ţara noastră şi intenţionau să treacă ilegal frontiera în Ungaria, pe jos, cu scopul de a ajunge într-un stat din vestul Europei.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat față de cetăţenii  sirieni, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

 
Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.