Cunoscutul violonist Alexandru Tomescu le va canta copiilor internati in Spitalul Municipal Oradea

136
Alexandru Tomescu-800x450
Alexandru Tomescu

Celebrul violonist român contemporan, Alexandru Tomescu, care cântă pe o vioară Stradivarius Elder Voicu, promovează, cu ocazia turneului Stradivarius 2018-Balada-Un secol de muzica, proiectul Sunet pentru Sănătatea Copiilor.
Acest proiect unic în România aparține asociației Life Education for AII care dotează cu audioteci saloanele de copii bolnavi cronic asigurând acestora accesul la meloterapie.
Alexandru Tomescu va concerta miercuri de la ora 10.00 le va canta copiilor internati in cadrul Spitalului Municipal Oradea si va da scurte declaratii de presa vis a vis de importanta meloterapiei si de ce s-a implicat in a sustine acest proiect.

 

Spitalul municipal Oradea este unul dintre cele 10 spitale din tara dotate, pana in acest moment, cu audioteci in cadrul acestui proiect. 12 saloane din sectia de oncologie si psihiatrie pediatrica au fost dotate anul trecut cu televizoare, videoplayere si audioplayere, cd-uri cu muzica terapeutica, clasica si relaxanta si dvd-uri cu desene animate, filme pentru copii si continut educational.

Va invitam miercuri-16 mai la intre orele 10.00-10.20 la Spitalul Municipal Gavril Curteanu pentru declaratiile de presa ale lui Alexandru Tomescu.
Mai jos gasiti detalii despre proiectul Sunet pentru Sanatatea Copiilor si despre colaborarea dintre cunoscutul violonist si asociatia clujeana Life Education for AII.

Până în acest moment LEFA a dotat peste 100 de saloane de copii bolnavi cronici din 10 spitale (Pediatrie 1, Pediatrie 2, Pediatrie 3, Pediatrie 4 și Clinica de Psihiatrie Infantilă din Cluj Napoca, Institutul Inimii din Cluj Napoca, Spitalul Județean Baia Mare, Spitalul Județean Alba, Spitalul Judetean Satu Mare și Spitalul Municipal Oradea) cu câte o audioteca: câte 1 audioplayer, I videoplayer, I televizor/salon, căști și cd-uri cu povești pt copii, muzică pt copii, muzică clasică, muzică relaxanta și terapeutică cât și cd-uri și dvd-uri cu conținut educațional și cu filme/desene animate (www.lifeeducationforall.org).

”ldeea acestei campanii ne-a venit gândindu-ne ce am putea face pe termen lung pentru a ușura suferința copiilor bolnavi grav din spitale. Și am ajuns la concluzia că a folosi meloterapia în cazul copiilor nevoiți să stea în spital, despărțiți de familiile lor, este un proiect foarte util care va ajuta generații întregi de copii deoarece aceștia vor putea asculta înainte de culcare povești, vor putea recupera într-o oarecare măsură orele de la școală prin intermediul cd-urilor și dvd-urilor cu conținut educativ sau de divertisment (poveste, desene animate, filme pt copii) sau vor putea pur și simplu să asculte muzică terapeutică trecându-le, mai repede și mai puțin urât, timpul”, declară Oana Mîndruț, președinta asociației.

”Cred că nicio materie nu e mai maleabilă decât sunetul…poți să îl modelezi în mii și mii de variante, să îl colorezi într-o multitudine de feluri, să îi dai ce intensitate vrei tu. Vioara m-a ajutat să cunosc sunetul. Și pentru că dacă ar fi să ne luăm după Johann Huizinga, suntem toți niște ființe care se joacă-și eu încă mă mai joc cu sunetul alături de vioară : o prietenă dragă care mi-a fost mereu alături. Când am auzit despre acest proiect care aduce muzică bună în spitale și promovează meloterapia pentru a grăbi vindecarea copiilor bolnavi, am decis să mă alătur asociației Life Eduction for AII în acest demers. Toți cei care vor participa în intervalul 9-11 iunie la concertele din cadrul turneului Stradivarius „Balada-Un secol de Muzica” vor putea sprijini acest proiect”, declară Alexandru Tomescu.

Orașele în care Alexandru Tomescu, împreună cu invitații săi-Angela Drăghicescu, corul de copii din programul Cantus Mundi și Corul de Copii Radio, vor susține concerte sunt: Constanța, Brăila, Brașov, Oradea, Sighișoara, Bistrița, Suceava, Botoșani, Iași, Focșani, Târgu Jiu, Timișoara, Sibiu, București, Ploiești, Sfântu Gheorghe și Buzău (www.turneulstradivarius.ro)

Cei care doresc să contribuie la dotarea spitalelor de copii cu audioteci o pot face fie donând 4 Euro (pentru această donație nu se percepe TVA) la 8862 în perioada 15 mai-15 august, fie donând orice sumă între 5 lei și 1000 de lei pe www.bursabinelui.ro pentru proiectul Sunet pentru Sănătatea Copiilor, fie donând direct în contul asociației Life Education for AII, R069BTRLRONCRT0268430201deschis la Banca Transilvania Cluj.

 

Urmărește-ne și pe Google News